X

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite acuză Iranul de ‘agresiune directă’

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed ben Salman, a declarat că presupusa implicare a Iranului în furnizarea de rachete rebelilor houthi din Yemen reprezintă “o agresiune militară directă din partea regimului iranian”, a relatat marţi agenţia oficială SPA, citată de AFP, potrivit agerpres.

“Aceasta ar putea fi considerată un act de război împotriva regatului (saudit)”, a adăugat prinţul (32 de ani), într-o convorbire la telefon cu ministrul de externe britanic Boris Johnson, a adăugat agenţia SPA.

Citeşte şi: Atac armat cu lansatoare de rachetă şi grenade asupra unui post tv din Afganistan – FOTO

Sâmbătă seară, o rachetă lansată de rebeli din Yemen a fost interceptată şi distrusă în zona aeroportului internaţional de la Riad.

Arabia Saudită a acuzat Iranul că furnizează echipamente militare clandestine rebelilor houthi, iar coaliţia pe care ea o conduce în Yemen a transmis luni că îşi rezervă dreptul de a răspunde Iranului “în mod corespunzător şi la momentul potrivit”.

Mai târziu, Ministerul de Externe al Iranului a afirmat că tirul cu rachetă a fost “o acţiune independentă (a rebelilor houthi) ca reacţie la mai mulţi ani de agresiune din partea saudiţilor” şi că Iranul nu are nicio legătură.

Marţi, organizaţia Human Rights Watch (HRW) a transmis că tirul cu rachetă balistică asupra aeroportului internaţional de la Riad al forţelor rebele yemenite susţinute de Iran este o ‘posibilă crimă de război’.

Tags: Arabia sauditaBoris JohnsonHuman Rights Watch (HRW)Mohammed ben SalmaneRiadYemen
Categorii: Sinteze