X

‘Prinţul Pianului’ a fost PRINS la prostituate

Celebrul pianist chinez Li Yundi a fost reţinut după ce a apelat la serviciile unei prostituate, au informat mass-media de stat, potrivit BBC şi agerpres.

Un bărbat de 39 de ani şi o lucrătoare sexuală, de 29 de ani, au mărturisit că au desfăşurat această activitate ilegală, a declarat poliţia din Beijing într-o postare online. Cei doi au fost prinşi după ce autorităţile au primit informaţii din partea publicului.

Cteşte şi: Alec Baldwin a ucis o persoană pe platoul de filmare – Black News

Deşi poliţia nu i-a publicat numele complet în anunţ, mass-media de stat au confirmat ulterior că este vorba despre Li.

Vestea i-a şocat pe mulţi fani ai artistului supranumit de presă “Prinţul Pianului”.

La doar 18 ani, Li Yundi a devenit cel mai tânăr pianist – şi prima persoană din China – care a câştigat premiul I la prestigiosul Concurs Internaţional de pian Frédéric Chopin în 2000.

“O, Doamne, nu-mi vine să cred. Este într-adevăr acelaşi Li Yundi pe care îl admirăm atât de mult?”, a scris o persoană pe platforma de tip Twitter Weibo.

Alţii şi-au exprimat scepticismul cu privire la modul în care pianistul a fost prins. “Sunt curios să ştiu cum a aflat publicul. Când vezi un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 29 de ani intrând împreună într-un bloc, de unde ştiau oamenii că este vorba despre o prostituată şi un client? De ce nu despre un cuplu căsătorit sau nişte prieteni?”, a scris un alt comentator pe Weibo.

După ce a apărut vestea, Asociaţia Muzicienilor Chinezi a declarat că îi va revoca lui Li calitatea de membru, deoarece o astfel de persoană are “un impact social extrem de negativ”.

Citește și: REGINA a fost internată în spital – Black News

Unii observatori au subliniat că reţinerea sa ar putea fi văzută drept un avertisment pentru alte celebrităţi “imorale”, pe fondul unei recente intensificări a represiunii împotriva industriei divertismentului.

Conform legislaţiei chineze, o persoană care apelează la serviciile unei prostituate poate fi reţinută până la 15 zile şi amendată cu până la 5.000 de yuani (782 USD). 

Tags: Asociaţia Muzicienilor ChineziBeijingChinaLi YundiPrinţul Pianuluiprostituate
Categorii: Știrile zilei