X

Prinţul William a sosit în Israel

Prinţul William a sosit luni în Israel, devenind primul membru al familiei regale britanice care întreprinde o vizită oficială în acest stat şi în Teritoriile palestiniene, relatează AFP, potrivit agerpres.

Avionul Royal Air Force, cu prinţul William la bord, a aterizat la ora 15.10 GMT pe aeroportul Ben Gurion, în apropiere de Tel Aviv, venind din Iordania.

Citește și : Siria: Mii de persoane s-au refugiat în estul provinciei Daraa în timp ce luptee se intensifică (OSDO)

Ducele de Cambridge, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, nu este acompaniat de soţia sa, Kate, care în urmă cu două luni a dat naştere celui de-al treilea copil al cuplului.

Prinţul William va fi cazat la Ierusalim la hotelul King David, fostul cartier general al administraţiei britanice în timpul mandatului în Palestina, înainte de crearea statului Israel în 1948.

În programul zilei de marţi se află depunerea unei coroane la memorialul Yad Vashem al Holocaustului, urmată de întâlniri separate cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin.

Citește și : Franţa: Anchetă preliminară pentru presupusă finanţare ilegală a campaniei a lui Macron

Miercuri, prinţul William va avea o întrevedere cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah, în Cisiordania ocupată, şi se va întâlni cu refugiaţi şi cu tineri palestinieni.

Vizita lui William în Israel se va încheia joi, la Ierusalim.

Tags: iordaniaisraelRoyal Air Forcetel avivWilliam
Categorii: DiasporaSinteze