Prinţul William, vizită-surpriză în Polonia – VIDEO

Publicat:

Prinţul William al Marii Britanii a făcut miercuri o călătorie neanunţată în Polonia pentru a mulţumi trupelor britanice şi poloneze implicate în acordarea de sprijin Ucrainei şi pentru a se întâlni cu ucrainenii care au fugit de conflictul cu Rusia ascultându-le experienţele, relatează Reuters , scrie news.ro.

“Mă aflu aici pentru că vreau să mulţumesc personal trupelor poloneze şi britanice care lucrează într-un parteneriat strâns şi crucial”, a spus prinţul William într-o declaraţie pentru presa poloneză. “Vreau, de asemenea, să aduc un omagiu umanităţii inspirate de poporul polonez. V-aţi deschis inimile la fel de mult ca şi casele voastre”, a declarat moştenitorul Coroanei britanice.


Citește și : Kyriakos Mitsotakis anunţă luna alegerilor din Grecia

Prinţul William a călătorit până la Rzeszow, în sud-estul Poloniei, unde s-a întâlnit cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, şi a stat de vorbă cu membri ai forţelor de apărare poloneze şi cu militarii britanici aflaţi în această ţară, a declarat biroul său.

Trupele britanice desfăşurate în Polonia fac parte din forţa NATO de consolidare a flancului estic, decisă după invazia Rusiei în Ucraina.

Călătoria viitorului rege, care nu a fost făcută publică în prealabil, a avut loc sub o securitate strictă, însă purtătorul său de cuvânt a declarat că William a ţinut foarte mult să facă acestă vizită.

După angajamentele militare, Prinţul de Wales urma să se deplaseze la Varşovia pentru a vizita o clădire de birouri care a fost transformată într-un centru de cazare ce găzduieşte aproximativ 300 de femei şi copii ucraineni care au fugit din cauza războiului.

Joi, prinţul William va depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din capitala poloneză, unde bunicii săi, Regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, au depus şi ei o coroană de flori în timpul vizitei lor de stat din 1996. Prinţul William va avea, de asemenea, o întâlnire cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Citește și : Varşovia spune că axa Rusia-China este periculoasă

“Mâine, când mă voi întâlni cu preşedintele Duda, voi reitera relaţia profundă pe care o împărtăşesc cele două naţiuni ale noastre şi voi sublinia sprijinul şi recunoştinţa mea continuă faţă de poporul polonez”, a declarat el.

Deplasarea sa în Polonia se va încheia cu o vizită la o hală locală de alimente, unde va saluta tineri refugiaţi ucraineni care s-au stabilit la Varşovia.

Prinţul William a mai vizitat Polonia în 2017, împreună cu soţia sa, Kate.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.