Prinţul William a vizitat memorialul Yad Vashem şi a fost primit de Benjamin Netanyahu

Publicat:

Prinţul William al Marii Britanii a început marţi o vizită oficială în Israel şi teritoriile palestiniene, prima etapă fiind depunerea unei coroane de flori la memorialul Yad Vashem, unde se află înscrise numele victimelor Holocaustului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Purtând de cap o tradiţională kippa evreiască de culoare neagră, William, al doilea în linia succesiunii la tronul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a fost marcat de gravitatea crimelor în masă comise de regimul nazist în secolul trecut. ”Îngrozitor. Încerc să înţeleg amploarea”, a spus prinţul britanic atunci când a văzut locul unde sunt expuşi pantofii luaţi de nazişti de la evreii aruncaţi în lagărele de exterminare.


Citeşte şi: Pe urmele lui Escobar. Cadavrele jurnaliştilor ecuadorieni asasinaţi au fost desoperite în Columbia

William a semnat în cartea de oaspeţi, unde a notat că străbunica sa, prinţesa Alice, a fost desemnată drept unul dintre ‘drepţii între popoare’ pentru adăpostirea unor evrei în casa ei din Grecia în timpul Holocaustului.

El a vorbit cu doi bărbaţi care au supravieţuit Holocaustului graţie intervenţiei britanice. Henry Foner (86 de ani) şi Paul Alexander (80 de ani) s-au aflat printre miile de copii preluaţi de Marea Britanie în cadrul aşa-numitului ‘Kindertransport’ din anii ’30 dinspre Europa continentală, care era cucerită treptat de trupele naziste.

La finalul vizitei la Yad Vashem, prinţul William a fost întâmpinat de premierul israelian Benjamin Netanyahu şi soţia sa, Sara, la reşedinţa lor oficială din Ierusalim.

Citeşte şi: O furgonetă a intrat cu viteză în sediul De Telegraaf din Amsterdam – FOTO

În cursul după-amiezii, William va fi primit de preşedintele israelian Reuven Rivlin, după care se va îndrepta spre Jaffa şi Tel Aviv, unde se va întâlni cu participanţii la un program pentru tineri.

În timpul vizitei sale de patru zile, pe care Londra a descris-o ca neavând caracter politic, prinţul William urmează să se întâlnească cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi cu tineri palestinieni din Cisiordania.

Vizita prinţului William este efectuată la solicitarea guvernului britanic. Până acum, politica Londrei a fost aceea de a nu avea loc o vizită regală oficială înainte de soluţionarea conflictului israeliano-palestinian. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.