“Prioritatea este de a evita pericolul unui război” între SUA și Rusia, afirmă ambasadorul rus la ONU

Publicat:

“Prioritatea este de a evita pericolul unui război”, a afirmat joi ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, la finalul unei reuniuni cu uşile închise a membrilor Consiliului de Securitate, consacrată Siriei, relatează AFP, conform agerpres.

Întrebat dacă acesta ar putea fi un război între Statele Unite şi Rusia, reprezentantul Moscovei a răspuns: “Nu putem exclude nicio posibilitate”.


Citește și : Oligarhul ucrainean Viktor Pinciuk justifică plata din 2015 a 150.000 de dolari către fundația lui Donald Trump

Propunerea Suediei asupra unei rezoluţii pentru o misiune de dezarmare chimică în Siria nu a fost abordată în cursul reuniunii.

Potrivit unor surse diplomatice, această propunere a fost respinsă în principal de Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Olanda, pentru că ea nu impune crearea unui mecanism de anchetă asupra presupuselor atacuri chimice ce ar fi avut loc sâmbătă la Douma.

Subiectul reuniunii de joi a fost “politica agresivă a unor dintre membrii Consiliului”, a declarat Vasili Nebenzia.

“Ameninţările sunt o încălcare a Cartei Naţiunilor Unite”, a adăugat el, subliniind că o intervenţie militară occidentală ar fi “foarte periculoasă pentru că militarii noştri sunt acolo”.

Citește și : SUA : Viitorul secretar de stat,Mike Pompeo a fost interogat de procurorul special Robert Mueller

Diplomatul rus a mai informat că ţara sa a cerut o reuniune publică a Consiliului de Securitate privind Siria în prezenţa secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Aceasta ar urma să aibă loc vineri, potrivit AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.