Prioritățile mandatului Rovanei Plumb de comisar european pe transporturi

Publicat:

Președintele ales al CE Ursula von der Leyen i-a transmis o scrisoare comisarului european propus pentru portofoliul transporturi Rovana Plumb, precizând că sarcina acesteia în următorii cinci ani va fi să se asigure că transportul european este sustenabil, rezonabil ca preț și accesibil, scrie mediafax.

Redăm integral scrisoarea transmisă de Ursula von der Leyen:


„Transportul ajută oamenii, serviciile și bunurile să circule liber în Uniune. Conectează oameni din diferite regiuni și țări și ne apropie. Cererea pentru transport continuă să crească pe măsură ce economiile și societățile noastre devin mai integrate. Acest lucru creează noi inovații și oportunități de investiții, dar declanșează și noi provocări.

Citește și : Ursula von der Leyen: Brexit-ul reprezintă ‘începutul viitoarei noastre relaţii’ cu Marea Britanie

Sectorul transporturilor va avea o contribuție importantă la canalizarea potențialului tranziției digitale și climatice. Pentru a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic, Europa trebuie să-și reducă și mai mult și mai rapid emisiile. Transportul va fi un element central al Acordului Verde European.

Sarcina dumneavoastră în următorii cinci ani este să vă asigurați că transportul european este sustenabil, sigur, rezonabil ca preț și accesibil.

• Pentru a ne asigura că avem un sector al transporturilor adecvat pentru o economie modernă, digitală și curată, ar trebui să propuneți o strategie cuprinzătoare pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă. Ca parte a acestui lucru, ar trebui să vă concentrați pe creșterea adoptării combustibililor sustenabili și alternativi pentru transportul rutier, maritim și aerian.

• Veți coordona activitatea privind extinderea Sistemului de Tranzacționare a Emisiilor pentru sectorul maritim și reducerea subsidiilor pentru companiile aeriene.

• Vă voi ruga să jucați rol de lider la forumurile internaționale, în mod notabil în negocierile pe tema reducerii emisiilor globale de la Autoritatea Internațională de Aviație Civilă și la Organizația Maritimă Internațională.

• Veți contribui la ambițiile de reducere a poluării la zero, focusându-vă pe diminuarea impactului transportului asupra climatului și mediului natural.

• Vreau să contribuiți la revizuirea Directivei privind Impozitarea Energiei în sensul alinierii cu ambițiile noastre în plan climatic și încetarea subsidiilor pentru combustibili fosili.

• Vreau să concentrați asupra unei piețe corecte și funcționale pentru transport.

• Pe măsură ce transportul evoluează și se modernizează, ar trebui să va asigurați că rămâne rezonabil ca preț, fiabil și accesibil, iar drepturile pasagerilor sunt respectate.

• În mod particular prioritară este necesitatea pentru standarde ridicate de siguranță

• Ar trebui să asigurați implementarea proiectelor duale de infrastrastructura pentru a îmbunătății mobilitatea militară”, arată documentul.

Ursula von der Leyen a anunțat, marți, portofoliile pentru comisarii europeni propuși de statele membre ale UE.

Citește și : Manfred Weber cere guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Paşcu pe postul de comisar european interimar

În următoarea etapă, Parlamentul European va trebui să aprobe întregul colegiu al comisarilor, inclusiv Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate/vicepreședintele Comisiei Europene. Acest lucru va fi precedat de audierile comisarilor desemnați în fața comisiilor parlamentare relevante, în conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului.

Pe baza aprobării date de către Parlamentul European, Consiliul European numește în mod oficial Comisia Europeană, în conformitate cu articolul 17 alineatul (7) din Tratatul Uniunii Europene.

Comisarii europeni nominalizați de Ursula von de Leyen urmează să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie – 8 octombrie, potrivit publicației Le Monde.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.