Priti Patel cere poliției ‘TREZITE’ să revină la elementele de bază ale meseriei

Publicat:

 

Priti Patel cere Poliției britanice să se concentreze asupra elementelor de bază, deoarece un raport a constatat că publicul simte că ofițerii sunt distrași de la rezolvarea infracțiunilor din cauza „trendului de trezire (woke)”, relatează The Telegraph.


Lucrarea emisă de grupul de reflecție Policy Exchange a cerut ca poliției să li se interzică să se aşeze în genunchi sau să poarte insigne de campanie pe uniformă, din cauza riscului de a părea a avea opinii politice partizane.

Acesta a avertizat că acest lucru ar putea fi „foarte dăunător” încrederii publicului și a citat sondaje care arată că patru din 10 alegători credeau că poliția este mai preocupată să fie „trezită” decât să rezolve infracţiunile.

Sentimentul este susținut de ministrul de interne. O sursă guvernamentală a spus: „Părerile lui Priti sunt că poliția ar trebui să se concentreze pe obținerea corectă a elementelor de bază ale muncii de poliție, pe poliția tradițională, totul pentru ca străzile noastre să fie mai sigure”.

Atât Liz Truss, cât și Rishi Sunak au făcut din fenomenul infracţional o piesă cheie a campaniilor lor de conducere conservatoare, cu apeluri pentru o abordare de întoarcere la munca poliţienească de bază.

Sir Mark Rowley, viitorul comisar al Poliției Metropolitane, a promis că va restabili poliția de cartier atunci când își va începe noul rol în septembrie.

Șase dintre cele 43 de forțe de poliție din Anglia și Țara Galilor, inclusiv Poliția Metropolitană, se află într-o situaţie de „măsuri speciale” din cauza eșecului lor de a investiga infracţiunile în mod corespunzător.

Săptămâna trecută, ofițerii de poliție din Lincolnshire s-au confruntat cu critici după ce au fost postaţi pe rețelele de socializare dansând pe ritm de Macarena la un eveniment LGBTQ+ Pride.

Raportul Policy Exchange al lui David Spencer, un fost detectiv inspector șef al Poliției Metropolitane, a stabilit o abordare „ de revenire la principiile de bază”. Acesta a inclus utilizarea puterilor pentru a demite șefii polițiști din forțele care greşesc și îndrumări clare pentru a acorda prioritate soluționării infracţiunilor şi contravenţiilor față de cauzele politice „ de trezire”.

Spencer a spus: „Chiar și percepția că luarea deciziilor unui ofițer, cum ar fi arestarea cuiva, ar putea fi influențată de o viziune politică partizană are potențialul de a dăuna enorm încrederii publicului.

„Actele care pot fi concepute ca o dovadă de solidaritate împotriva discriminării, cum ar fi „ingenuncherea” sau un ofițer care poartă o insignă pe uniformă, pot fi interpretate cu ușurință de către alții ca o expresie a unei opinii politice partizane.

„Pentru a menține încrederea publicului că ofițerii de poliție acționează cu imparțialitate, astfel de acte trebuie întotdeauna evitate de către ofițerii de poliție și liderii lor. Acest lucru ar trebui clarificat atât în ​​orientările naționale, cât și în cele locale.”

Raportul a precizat că ministrul de Interne are deja competențe de a stabili prioritățile forțelor și ar trebui să aibă „curajul” să le folosească, inclusiv, dacă este cazul, să dea instrucțiuni unui comisar de poliție și criminalitate să-l concedieze pe șeful polițist al unei forțe care dă greş în activităţile specifice.

De asemenea, a spus că poliția ar trebui să folosească mai mult tehnologia pentru a-și concentra activitatea asupra infracţionalităţii și tulburărilor care îi preocupă pe rezidenți, sugerând utilizarea aplicațiilor pentru poliție și public pentru a comunica între ei.

Spencer a mai spus: „Având în vedere că sentimentul de proprietate al comunității este esențial pentru succesul poliției locale, locuitorii ar putea răspunde prin prioritizarea problemelor asupra cărora ar dori ca ofițerii locali să se concentreze.

„Odată ce problemele legate de criminalitate și dezordine care îi preocupă cel mai mult pe populația locală sunt identificate, echipele de poliție ar putea folosi și platforme bazate pe aplicații pentru a demonstra cum se concentrează pe rezolvarea acestor probleme.”

Recrutarea a 20.000 de ofițeri ar ajuta la oprirea „găștilor de cartier”

Raportul a recomandat, de asemenea, ca Guvernul să simplifice procesul de înlăturare a ofițerilor găsiți vinovați de infracțiuni sau abateri grave și să faciliteze demiterea acestora de către șefii lor din sistem.

A cerut ca birocrația în jurul raportării de către poliție a infracțiunilor – dintre care unele necesită înregistrarea „percepțiilor” unei abateri infracţionale, mai degrabă decât să se bazeze pe dovezi concrete – să fie reformată și simplificată.

Acesta a pledat pentru recrutarea unui nou corp de poliție format din rândul oamenilor de știință a procesării datelor, programatori și hackeri pentru a aborda amenințarea fraudei online și abuzului asupra copiilor. De asemenea, a cerut oprirea unui „magazin închis” prin deschiderea tuturor locurilor de muncă peste nivelul de inspector pentru candidații care provin din sursă externă.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, s-aa întâlnit miercuri cu noi ofițeri de poliție din prima linie. El a spus că recrutarea a 20.000 de ofițeri suplimentari ar permite Guvernului să-și continue misiunea de „reprimare a găştilor de cartier și a trimite infractorii periculoși după gratii pentru mai mult timp”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.