Priti Patel dă vina pe retorica lui Trump pentru violențele din Washington

Publicat:

Retorica lui Donald Trump de a pune sub semnul întrebării înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale din SUA a condus în mod direct la violenţa ”teribilă” de la Capitoliu şi preşedintele în exerciţiu ar trebui să condamne imaginile de la Washington, a susţinut joi ministrul de interne britanic Priti Patel, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Patel a spus că evenimentele sunt ”teribile, dincolo de cuvinte” şi că Trump nu doar că nu a detensionat situaţia, ci el chiar a alimentat violenţele.


Citește și: Femeia care a murit în incidentele din Congresul american a fost ÎMPUȘCATĂ de polițiști

”Comentariile sale au condus direct la violenţe şi, până acum, el nu a reuşit să condamne acea violenţă şi acest lucru este complet greşit”, a declarat Priti Patel pentru postul de televiziune BBC.

Ea a apreciat că SUA sunt un ”pilon al democraţiei” şi că este ”absolut esenţial” să aibă loc o tranziţie către administraţia Biden.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a calificat drept ”scandaloase” imaginile de miercuri din Washington DC.

Citește și: Reacții internaționale la evenimentele bulversante din SUA

Intervenţiile lui Johnson şi Patel reprezintă o schimbare majoră de ton din partea guvernului de la Londra faţă de Donald Trump. Anterior, Boris Johnson şi miniştrii britanici au încercat constant să evite să îl critice pe preşedintele SUA.

Sute de susţinători ai lui Trump au luat miercuri cu asalt Capitoliul, într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia pe holurile Congresului SUA. Şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, a anunţat că patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.