X

Probleme pentru Jeremy Corbyn: Şapte parlamentari ‘dezertează’ din rândul laburiștilor britanici

Şapte parlamentari au demisionat din Partidul Laburist (Labour, opoziţie), în semn de protest faţă de abordarea lui Jeremy Corbyn a Brexitului şi antisemitismului, relatează BBC News, potrivit news.ro.

Cei şapte parlamentari sunt Chuka Umunna, Luciana Berger, Chris Leslie, Angela Smith, Mike Gapes, Gavin Shuker şi Ann Coffey.

Citește și: SUA își deschid un centru medical militar în Emiratele Arabe Unite

Berger a apreciat că Partidul Laburist a devenit instituţional antisemit şi a declarat că-i este ”jenă şi ruşine” să rămână în formaţiune.

Corbyn s-a declarat ”dezamăgit” de faptul că aceşti deputaţi se simt incapabili să continue să lucreze la politici care ”au inspirat milioane” de oameni în alegerile din 2017.

”În această (luni) dimineaţa, noi am demisionat toţi din Partidul Laburist. A fost o decizie foarte dificilă, dureroasă, dar necesară”, a declarat Berger.

”Noi reprezentăm diverse părţi ale ţării, avem diverse origini, ne-am născut în generaţii diferite, dar împărtăşim cu toţii aceleaşi valori”, a adăugat ea.

”Începând de astăzi vom face parte din Parlament ca un nou grup de deputaţi independenţi”, a continuat ea.

Partidul Laburist a fost ”deturnat” de extrema stângă, a declarat Chris Leslie.

Berger s-a prezentat mai întâi drept ”parlamentară laburistă”, după care s-a corectat şi a spus că este ”membră a Parlamentului din Liverpool Wavertree”.

NOU GRUP PARLAMENTAR

Parlamentarii demisionari nu înfiinţează un nou partid, ci vor constituit un grup independent în Parlament.

”Mă simt dezamăgit de faptul aceşti parlamentarii se simt incapabili să continue să muncească împreună pentru politicile Partidului Laburist care au inspirat milioane (de oameni) în ultimele alegeri, în care votul nostru a crescut cel mai mult din 1945”, a declarat Corbyn, citat într-un comunicat.

Citește și: Mai mulți europarlamentari se plâng că n-au fost lăsați să intre în Venezuela

”Partidul Laburist a câştigat oameni printr-un program destinat celor mulţi, nu câtorva – redistribuirea bogăţiei şi puterii, aducerea unor resurse vitale în proprietatea publică, invetiţii în fiecare regiune şi naţiune şi lupta împotriva modificărilor climatice”, a adăugat el.

”Guvernul conservator face un Brexit de mântuială, în timp ce Partidul Laburist a elaorat un plan unificator şi credibil”, continuă el.

”Atunci când milioane de oameni se confruntă cu mizeria creditului universal, creşterea infracţionalităţii, rămasul fără locuinşe, sărăcia, acum, mai mult ca niciodată, a venit timpul să unim oamenii, pentru a construi un viitor mai bun pentru noi toţi”, îndeamnă Corbyn.

Tags: Angela SmithAnn CoffeyChris LeslieChuka UmunnaGavin ShukerJeremy CorbynLuciana Bergermarea britanieMike GapesparlamentPartidul Laburist
Categorii: Diaspora