Tot mai multe probleme pentru vicepremierul australian. Barnaby Joyce este acum acuzat de hărţuire sexuală

Publicat:

Vicepremierul australian Barnaby Joyce, implicat într-un scandal public din cauza unei relaţii extraconjugale cu o consilieră a sa, este acum vizat de o plângere oficială pentru hărţuire sexuală, relatează dpa, potrivit agerpres.

Propriul său partid, The Nationals (Naţionalii), care face parte din coaliţia de guvernare, a confirmat joi primirea plângerii.


Citeşte şi: Fostul preşedinte bolivian este judecat în Florida

“Toate plângerile sunt luate în serios şi tratate cu maximă confidenţialitate şi în termen legal”, a precizat într-un comunicat preşedintele The Nationals, Ben Hindmarsh.

Un purtător de cuvânt al lui Joyce a declarat pentru News Corp că a aflat ‘indirect’ de această plângere, despre care a spus că este “falsă şi defăimătoare”.

“El a spus că acuzaţiile de nereguli ar trebui imediat transmise poliţiei, pentru ca veridicitatea fiecărei acuzaţii să poată fi verificată corespunzător”, a spus purtătorul de cuvânt.

Joi dimineaţă, Andrew Broad, membru al partidului lui Joyce, a devenit primul oficial federal care cere demisia vicepremierului.

Broad a declarat că Joyce ar trebuie să renunţe la funcţia de preşedinte şi să devină parlamentar. El a spus că va înainta o moţiune la o reuniune a partidului care va avea loc luni.

Un tabloid australian a dezvăluit la începutul acestei luni că Joyce a avut o relaţie extraconjugală cu o fostă asistentă, cu 17 ani mai tânără, şi că aceasta este însărcinată.

Citeşte şi: Un individ s-a autodetonat în faţa ambasadei americane din Muntenegru

A urmat o dispută publică între Joyce şi premierul Malcolm Turnbull, care l-a criticat pe adjunctul său din guvern pentru această relaţie, spunând că este ‘o eroare şocantă de judecată’ şi forţându-l să-şi ia o săptămână de concediu.

Turnbull a introdus de asemenea interdicţia ca oficialii guvernamentali să aibă relaţii sexuale cu angajaţii.

Premierul nu-l poate demite pe adjunctul său. Numai partidul lui Joyce îl poate forţa să plece.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: ‘Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili’

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: 'Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili' Federația Rusă caută și, de multe ori, reușește să...

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.