Problemele economice se vor agrava dacă virusul se va propaga necontrolat, avertizează ghidul suprem iranian

Publicat:

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat sâmbătă că problemele economice ale ţării se vor agrava dacă noul tip de coronavirus se va propaga într-un mod necontrolat, deplângând faptul că eforturile iniţiale pentru stăvilirea epidemiei s-au diminuat, informează AFP, potrivit agerpres.

Republica Islamică, ce a înregistrat oficial primele sale cazuri de COVID-19 în februarie, este una dintre ţările cele mai afectate din Orientul Mijlociu de această pandemie.


Citește și : Papa Francisc a donat 27 de ventilatoare pentru a ajuta spitale din America Latină

Autorităţile au anulat evenimentele publice şi au închis şcolile şi comerţul neesenţial în martie, înainte de a ridica progresiv restricţiile începând din aprilie, în încercarea de a relansa economia ţării, deja sufocată de sancţiunile americane.

“A spune că trebuie făcut ceva pentru a evita problemele economice cauzate de coronavirus este corect. Însă în caz de neglijenţă şi de propagare importantă a bolii, problemele economice se vor agrava de asemenea”, a declarat ayatollahul Khamenei în timpul unei reuniuni prin conferinţă video cu responsabili judiciari.

Problemele economice ale Iranului s-au agravat din 2018, după retragerea unilaterală a SUA, în mai, din acordul asupra programului nuclear iranian şi reimpunerea de sancţiuni americane împotriva Teheranului.

“Sacrificiul personalului medical, eforturile grupurilor de voluntari şi cooperarea globală a populaţiei au făcut ca Iranul să fie una dintre ţările care au reuşit cel mai bine” să controleze epidemia, a spus Khamenei. “Însă aceasta a fost la început, iar acum, din nefericire, această tentativă şi aceste eforturi s-au diminuat din partea unor persoane şi autorităţi”, a deplâns el.

Citește și : Preşedintele Ucrainei Zelenski vizitează zonele inundate de pe Prut şi promite ajutor

Ministerul iranian al Sănătăţii a anunţat 2.456 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce a majorat la 220.180 numărul total de contaminări. De asemenea, virusul a provocat alte 125 de decese în aceeaşi perioadă, majorând numărul total al victimelor la 10.364.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.