Problemele majore de funcţionare care au afectat marţi site-uri importante, cauzate de un ‘bug’ tehnic

Publicat:

Un ”bug” tehnic a fost cauza penei mondiale care a provocat marţi probleme de acces pe numeroase pagini de internet din lumea întreagă, potrivit companiei americane din domeniul cloud computing Fastly, unde s-a produs defecţiunea, informează AFP, potrivit agerpres.  

Perturbările majore au durat peste o oră şi au restricţionat accesul utilizatorilor pe numeroase site-uri de ştiri (New York Times, Le Monde, Financial Times, Corriere delle Serra, El Mundo).


Citește și: Captură-record de cocaină în Malta

Alte pagini, precum platforma de discuţii Reddit sau sistemul de plata online Paypal, au fost de asemenea afectate, precum şi pagina de internet a Casei Albe.

”Pe 12 mai am demarat utilizarea unui program care a introdus un bug ce putea fi declanşat de parametrii unui client anume, în circumstanţe specifice”, a afirmat Nick Rockwell, responsabil în cadrul diviziei de inginerie şi infrastructură a companiei, într-un articol de blog publicat marţi seară pe pagina de internet al furnizorului.

”Pe 8 iunie dimineaţa, un client a operat o schimbare de parametri (…) care a declanşat bug-ul”, a mai precizat acesta, ceea ce a dus la ”afişarea unor mesaje de eroare pe 85% din reţeaua noastră”.

Problemele de funcţionare au început la ora 09:47 GMT, iar găsirea unor soluţii a demarat de la 10:36 GMT, a precizat Fastly, adăugând că cea mai mare parte a serviciilor a fost reluată începând cu ora 11:00 GMT.Compania a încercat apoi să ofere o soluţie clienţilor săi prin crearea unui patch implementat începând cu ora 17:25 GMT.

”Ar fi trebuit să-l anticipăm”, a adăugat Nick Rockwell în acelaşi articol de blog, precizând totodată că ”au fost motive specifice” care au provocat defecţiunea. Compania şi-a prezentat totodată scuze clienţilor.

Citește și: Schimbările climatice, pandemia, China şi comerţul sunt incluse în summitul UE-SUA

Fastly este o companie cu mai puţină notorietate, dar strategică, care oferă editorilor de site-uri posibilitatea de a-şi difuza conţinuturile la nivel internaţional, găzduind site-uri-oglindă ale paginii originale peste tot în lume.

Serviciile sale, asemenea celor ale concurenţilor Akamai sau Cloudflare, permit evitarea situaţiei în care toate cererile adresate unei adrese de internet converg într-un singur loc, împiedicând astfel blocajele şi câştigând rapiditate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.