X

Proceduri simplificate pentru validarea certificatelor de pilot emise de EASA

Proceduri simplificate pentru validarea certificatelor de pilot emise de EASA

Piloții din Republica Moldova vor putea să-și valideze mai simplu și mai rapid certificatele de pilot emise de către statele membre ale Agenției Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Citește și: Carabinierii moldoveni au fost instruiți în Kosovo

Executivul a aprobat, astăzi, modificări la Regulamentul cu privire la stabilirea cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la personalul navigant din aviația civilă.

Potrivit modificărilor operate, vor fi eliminate limitările privind numărul de validări pentru certificatele de pilot emise de statele membre EASA. Aceasta va simplifica procesul de validare, va permite piloților să își continue activitatea fără întârzieri și va promova mobilitatea forței de muncă în domeniul aviației.

De asemenea, piloții vor putea obține mai ușor și mai rapid autorizațiile necesare pentru a lucra în aviația civilă, iar companiile aeriene și alte entități din industria aviației vor putea să își concentreze resursele pe activități mai importante, în loc să se confrunte cu obstacole administrative.

Tags: EASAGuvernul R. MoldovaPilot
Social