X

Procesul de elaborare și de promovare a proiectelor de acte normative va fi eficientizat

Procesul de elaborare și de promovare a proiectelor de acte normative va fi eficientizat. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de Parlament.

Proiectul de lege care vizează procesul de eficientizare și de simplificare

Modificările sunt propuse în contextul în care Republica Moldova are obligația de a armoniza legislația națională cu un număr mare de acte juridice europene, urmare a deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

Citește și Clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile Uniunii Europene

Astfel, simplificarea procesului de elaborare a proiectelor de acte normative va contribui la accelerarea procesului de promovare a proiectelor, în mod special a celor care vizează aderarea la Uniunea Europeană.

Autorii documentului propun revizuirea conceptului de analiză a impactului de fundamentare, a analizei ex-ante, inclusiv a categoriilor de acte normative la care este necesar de realizat analiza de impact. De asemenea, va fi reconceptualizată nota informativă și structura acesteia.

Proiectul de lege mai conține prevederi care au scopul de a îmbunătăți mecanismele de avizare și expertizare a proiectelor de acte normative. De asemenea, documentul conține detalierea unor reguli de tehnică legislativă privind structura și conținutul actului normativ.

Proiectul de lege va fi propus spre adoptare în a doua lectură în plenul Parlamentului.

Tags: doua lecturălegeparlamentprocesul de eficientizareproiecte
Categorii: Politică