Procesul în cazul asasinării lui Jan Kuciak începe furtunos. Unul dintre inculpaţi A RECUNOSCUT crima!

Publicat:

Miroslav Marcek, unul dintre cei patru inculpaţi în procesul asupra asasinării în 2018 a jurnalistului slovac de investigaţii Jan Kuciak şi a logodnicei sale, şi-a recunoscut luni crima în instanţă, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Alţi doi inculpaţi, între care şi omul de afaceri Marian Kocner, care sunt acuzaţi că au comandat asasinatul, au spus că sunt nevinovaţi.


Citeşte şi: Evo Morales vrea să-şi facă miliţii armate în Bolivia

Al patrulea inculpat nu a făcut nicio declaraţie la audierea de luni.

Un tribunal din Slovacia a condamnat la 30 decembrie la 15 ani de închisoare un bărbat acuzat de implicare în asasinarea jurnalistului, una dintre cele cinci persoane inculpate pentru această crimă şi singurul la acel moment care a recunoscut implicarea în crimă.

Jan Kuciak şi logodnica sa Martina Kusnirova, amândoi în vârstă de 27 de ani, au fost împuşcaţi mortal în locuinţa lor de la periferia Bratislavei, la 21 februarie 2018, într-o perioadă în care jurnalistul, care lucra pentru portalul Aktuality, realiza o anchetă legată de activităţile lui Marian Kocner, un prosper antreprenor în domeniul investiţiilor financiare şi imobiliare.

Dublul asasinat în stil mafiot a declanşat ample manifestaţii împotriva guvernului condus de premierul Robert Fico, care a sfârşit prin a-şi da demisia, şi a deschis calea spre alegerea la preşedinţia slovacă a avocatei liberale şi militantei anticorupţie Zuzana Caputova, în martie.

Citeşte şi: Vulcanul La Cumbre din Galapagos a intrat în erupţie

La 19 decembrie, în cadrul unei audieri preliminare, tribunalul penal special de la Pezinok, lângă Bratislava, a decis ca procesul împotriva lui Kocner şi a trei dintre complicii acestuia, acuzaţi de asasinarea jurnalistului şi a logodnicei sale, să înceapă la 13 ianuarie.

Marian Kocner, în vârstă de 56 de ani, urmărit separat pentru operaţiuni financiare suspecte şi fraudă fiscală, este cunoscut pentru ostilitatea sa faţă de ziarişti, pe care avea obiceiul să-i insulte şi să-i ameninţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.