X

Procesul naufragiului de pe Dunăre a fost AMÂNAT

Deschiderea procesului în cazul coliziunii navale de anul trecut de la Budapesta soldată cu 28 de morţi a fost amânată pentru 8 septembrie, a anunţat joi un tribunal municipal, cu o zi înainte de împlinirea unui an de la tragedie, transmite MTI, potrivit agerpres.

În seara de 29 mai anul trecut, nava de croazieră Viking Sigyn a intrat în coliziune cu nava de agrement Hableany, care avea la bord 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri de echipaj unguri. În urma ciocnirii au fost salvaţi din apă şapte turişti, iar ceilalţi au murit, trupul uneia dintre victime nefiind găsit nici până azi.

Citeşte şi: Majoritatea eurodeputaţilor salută propunerile Comisiei Europene pentru redresarea economică

Din cauza pandemiei de COVID-19, la şedinţa pregătitoare a procesului desfăşurată pe 11 martie nu au putut lua parte sud-coreeni supravieţuitori ai coliziunii sau rude ale victimelor, iar alte două şedinţe pregătitoare programate pentru 30 aprilie şi 28 mai au fost la rândul lor anulate.

Citeşte şi: Peste 100.000 de americani au fost răpuşi de coronavirus

Căpitanul ucrainean al navei de croazieră a fost acuzat că şi-a abandonat timp de cel puţin 5 minute îndatoririle de conducere a navei, timp în care aceasta s-a ciocnit de nava de agrement şi a provocat scufundarea ei. Acuzaţiile care i se aduc de neglijenţă soldată cu pierderea de vieţi omeneşti şi neacordarea de ajutor unor persoane aflate în pericol sunt pasibile de o pedeapsă de doi până la 11 ani de închisoare, conform legislaţiei ungare.

Vineri la Budapesta va avea loc o comemorare organizată de Societatea de prietenie ungaro-coreeană.

Tags: accident navalbudapestacovid-19dunareHableanyprocesUngariaViking Sigyn
Categorii: Externe