Procesul lui Park Geun-hye va continua în absenţa sa

Publicat:

Procesul pentru corupţie intentat fostei şefe a statului sud-coreean Park Geun-hye va continua în absenţa acesteia, după o pauză de peste 40 de zile, a anunţat marţi tribunalul unde este judecat acest caz, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Procesul lui Park Geun-hye a fost suspendat în luna octombrie după demisia colectivă a avocaţilor săi, care au dorit astfel să protesteze pentru prelungirea cu şase luni a arestului preventiv al clientei lor.


Citeşte şi: ŞICANĂRI periculoase ruso-americane deasupra Mării Negre

Fosta şefă a statului sud-coreean refuză să coopereze cu avocaţii care au fost numiţi din oficiu şi nu s-a prezentat la audierile din această săptămână.

”Avem de făcut multe alegeri, inclusiv cu privire la audierea a numeroşi martori. Ţinând cont de timpul limitat, nu vom putea amâna procesul şi mai mult”, a declarat marţi judecătorul Kim Se-yoon.

Prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Coreei de Sud, Park Geun-hye a fost destituită şi arestată în martie, iar în luna următoare a fost inculpată pentru 18 acuzaţii într-un scandal de corupţie în care sunt implicate mari grupuri industriale sud-coreene. Arestul preventiv decis în cazul său a fost prelungit, la începutul lunii octombrie, cu şase luni, tribunalul motivându-şi hotărârea prin riscurile de distrugere a probelor în cazul eliberării sale.

Scandalul de corupţie o are în centru pe Choi Soon-sil, arestată la începutul lunii noiembrie 2016 pentru abuz de putere şi extorcare, care a fost acuzată că s-a folosit de relaţiile de prietenie cu preşedinta Park pentru a cere fonduri de la marile companii din ţară.

Citeşte şi: Accident feroviar GRAV în Belgia. Doi oameni au murit şi şapte sunt răniţi – FOTO

Park Geun-hye este acuzată de ‘complicitate’ la faptele ilegale ale prietenei sale Choi Soon-sil, precum şi pentru că a lăsat-o pe aceasta să se amestece în afacerile statului.

În virtutea unei moţiuni adoptate de parlamentul de la Seul la 9 decembrie 2016, şefa statului a fost iniţial suspendată, ulterior fiind destituită şi arestată. În Coreea de Sud, preşedintele în exerciţiu nu poate face obiectul unei anchete penale, cu excepţia cazurilor de trădare şi insurecţie. Şeful statului nu mai este însă protejat de imunitate după încheierea mandatului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO – David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate

David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate David și Victoria Beckham au purtat...

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.