Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Publicat:

Procuratura Anticorupție informează despre finalizarea urmăririi penale pornite pe numele deputatului Alexandr Nesterovschi, membru al Partidului „Renaștere”.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, Nesterovschi este învinuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, și pregătirea finanțării partidelor politice din surse interzise de lege, săvârșită în proporții mari.


Citeşte şi: Costiuc este vehement: ‘Guvernarea și-a bătut joc de cetățeni’

Astfel, procurorii au constatat că Alexandr Nesterovschi ar fi acceptat și primit servicii avia spre orașul Tel Aviv din Israel.

Oamenii legii mai precizează că parlamentarul ar fi acceptat avantaje necuvenite manifestate prin numirea acestuia în calitate de membru al Biroului politic a Partidului Politic Partidul „Renaștere” și conducerea de facto a acestui partid, care să acționeze la indicațiile grupului criminal organizat, precum și bunuri sub formă de mijloace bănești, nu mai puțin de 35.000 de dolari, de la grupul criminal organizat condus de Ilan Șor, pentru ca deputatul Nesterovschi să părăsească fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și să creeze o nouă fracțiune parlamentară, care să reprezinte interesele grupului criminal organizat.

Acesta ar mai fi creat intenționat condiții pentru săvârșirea infracțiunii de finanțare ilegală a unui partid politic, pentru a-i asigura lui Ilan Șor menținerea controlului asupra proceselor politice, electorale și sociale din R. Moldova.

În acest sens, Nesterovschi ar fi identificat-o Arina Spătaru, care a denunțat aceste fapte organului de urmărire penală, căreia i-a propus să se alăture unui proiect politic inițiat de Ilan Șor, privind constituirea sau preluarea unor partide cu viziuni proeuropene, al cărei lider să fie ea, asigurând-o de faptul că partidul acesteia va fi susținut și finanțat de către grupul criminal organizat condus de Ilan Șor, iar despre acest fapt vor cunoaște doar ei.

Citeşte şi: Deputații din Găgăuzia vor să iasă de sub ‘umbrela’ lui Ilan Șor

Respectiv, pentru a o determina pe aceasta să accepte propunerea lui Ilan Șor, Alexandr Nesterovschi i-ar fi organizat ultimei o vizită în statul Israel, unde a discutat direct cu Ilan Șor. La scurt timp de la revenirea Arinei Spătaru din statul Israel, Alexandr Nesterovschi, sub controlul organului de urmărire penală, i-a transmis 50.000 de dolari, 100.000 de lei și un telefon mobil destinat discuțiilor securizate cu Ilan Șor.

Nesterovschi a primit mandat de arestare pentru 30 de zile pe data de 23 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Americanii ridică nivelul de alertă pe mai multe baze militare din Europa

Americanii ridică nivelul de alertă pe mai multe baze militare din Europa Armata americană a ridicat nivelul de alertă pe mai multe dintre bazele sale...

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE, în vizită de documentare în R. Moldova

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE, în vizită de documentare în R. Moldova Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain...

Grosu către proaspeții locotenenți: „Veți avea misiunea nobilă de a proteja suveranitatea”

Grosu către proaspeții locotenenți: „Veți avea misiunea nobilă de a proteja suveranitatea” Președintele Parlamentului, Igor Grosu,  i-a felicitat pe cei 67 de fete și băieți,...

Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa

Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa Adunarea Naţională (Rassemblement national, RN), formaţiunea condusă de tânărul Jordan Bardella, s-a clasat detaşat pe primul loc duminică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.