X

Procuratura Anticorupție solicită judecătorilor aplicarea interdicției pentru Marina Tauber de a părăsi țara

Procuratura Anticorupție solicită judecătorilor aplicarea interdicției pentru Marina Tauber de a părăsi țara

Procuratura Anticorupție a cerut Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, să-i impună Marinei Tauber, cercetată în mai multe cauze penale, interdicția de a părăsi țara. Demersul a fost înaintat după ce, pe 8 august, deputata a declarat public intenția de a pleca din Republica Moldova, afirmând că a fost amenințată. Pe 12 august, Procuratura a primit o informație similară privind posibila sa plecare a acesteia.

Procuratura Anticorupție a afirmat că măsura preventivă de „obligare de a nu părăsi țara” este necesară pentru a împiedica plecarea deputatei și pentru a asigura prezența sa la ședințele de judecată, potrivit newsmaker.md.

În contextul declarațiilor publice ale inculpatei din 8 august 2024 și altă informație parvenită la Procuratura Anticorupție la 12 august 2024, procurorii anticorupție au depus un demers astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, privind aplicarea măsurii preventive obligarea de a nu părăsi țara pentru a minimiza riscul eschivării și a asigura prezența inculpatei la ședințele de judecată programate”, se arată în mesajul PA.

Amintim, pe 8 august, Marina Tauber a anunțat că este nevoită să părăsească Republica Moldova deoarece în ultimul timp este tot mai amenințată. În aceeași zi, acesta  a publicat o fotografie cu un mesaj pe care l-ar fi primit pe Telegram și care conține o imagine cu un cuțit însângerat, dar și un text în care se menționează că are timp până la 1 septembrie să părăsească Republica Moldova.

În fotografia publicată de Tauber se observă că mesajul a fost trimis în data de 31 iulie. Deputata a declarat că „nu este prima dată” când primește amenințări, însă acestea au devenit „mai îndrăznețe și mai brutale”. În scurt timp, Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, a înregistrat o plângere la Inspectoratul de Poliție Buiucani din Chișinău.

Tags: Buiucanichisinaurepublica moldovaTauber
Justiţie