X

Procuratura Georgiei cere pedeapsa cu moartea pentru autorul mascacrului de la saloanele de masaj asiatice

Autorul tirurilor din martie de la mai multe saloane de masaj asiatic din Atlanta şi-a ales victimele în funcţie de originea lor etnică, potrivit unei procuroare din SUA, care vrea să ceară împotriva acestuia pedeapsa cu moartea, informează AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Robert Aaron Long, un bărbat alb în vârstă de 22 de ani, a fost inculpat de un mare juriu pentru crime şi terorism intern, dar în paralel procuroarea comitatului Fulton, Fani Willis, a informat tribunalul în legătură cu “intenţia statului Georgia” de a cere pedeapsa capitală împotriva acuzatului, în special pentru caracterul “oribil şi inuman” al faptelor sale.

Citeşte şi: Ciocnirile violente dintre palestinieni şi israelieni au continuat şi noaptea trecută – Black News

Procuroarea afirmă că acuzatul şi-a “selectat” victimele în funcţie de “rasă, origine, sex şi gen, real sau perceput”.

La 16 martie, tânărul american, creştin practicant şi adept al armelor, a deschis focul într-un salon de masaj din Acworth, la circa 50 kilometri de capitala Georgiei Atlanta, provocând moartea a patru persoane şi rănirea altor două. La scurt timp după aceea, a atacat alte două saloane, situate în Atlanta, omorând alţi patru oameni.

Masacrul a generat o puternică emoţie în SUA, mai ales în comunitatea de origine asiatică, şase dintre cele opt victime aparţinând acestei minorităţi.

Citeşte şi: Hamas lansează sute de rachete asupra Israelului – Black News

Robert Aaron Long, care şi-a recunoscut faptele, le-a declarat anchetatorilor că nu a avut o motivaţie rasistă, prezentându-se drept un “obsedat sexual” dornic să suprime “o tentaţie”.

Preşedintele democrat Joe Biden a calificat drept “foarte îngrijorătoare” recrudescenţa violenţelor împotriva americanilor de origine asiatică de la debutul pandemiei. 

Tags: AcworthatlantaFani WillisFultonGeorgiaRobert Aaron LongSUA
Categorii: Știrile zilei