Procurori: Criminalul de război croato-bosniac care s-a sinucis la TPI a acţionat de unul singur

Publicat:

Nu există dovezi că Slobodan Praljak, criminal de război croato-bosniac, a fost ajutat în gestul său de a se sinucide într-o sală de judecată a Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI), au precizat vineri procurori, potrivit dpa, scrie Agerpres.

Praljak a murit în decembrie anul trecut după ce a înghiţit cianură dintr-o sticlă strecurată în interiorul TPI, înainte de verdictul în apelul împotriva condamnării sale la închisoare.


Citește și : Netanyahu califică drept ‘oribilă’ asasinarea jurnalistului Khashoggi, dar apără stabilitatea Arabiei Saudite

După ce tribunalul de la Haga a menţinut sentinţa originală de 20 de ani de închisoare, el a protestat verbal împotriva verdictului, în faţa camerelor, a luat otrava şi a murit la scurt timp la spital.

În raportul final privind decesul lui Praljak, procurorii olandezi spun că nu au putut stabili cum şi când a obţinut el cianura.

“Nu poate fi exclusă posibilitatea că Praljak să fi avut otrava asupra sa de foarte mult timp”, au adăugat procurorii.

Cianura poate fi depozitată într-o formă solidă ca tabletă sau pudră şi are o valabilitate lungă. Chiar şi o cantitate mică de cianură este letală.

Înainte de actul său final, Praljak s-a aflat pentru scurt timp în două încăperi fără camere de filmat – o toaletă şi o zonă de aşteptare.

Citește și : Palestinienii condamnă decizia Braziliei de a-şi muta ambasada la Ierusalim

În celula sa a fost găsită o scrisoare de adio, în care el a scris că a luat decizia de a se sinucide cu mult timp înainte de a comite acest gest.

Praljak fusese condamnat la 20 de ani de închisoare – din care executase deja în arest mai mult de 13 ani – pentru rolul să în campania de epurare etnică împotriva bosniacilor musulmani în timpul războiului din Bosnia, între anii 1992 şi 1995.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.