Procurorii francezi cer judecarea a încă nouă persoane implicate în atentatul de la Nisa

Publicat:

Procurorii francezi au solicitat ca nouă persoane să fie aduse în faţa instanţei pentru presupusa lor implicare în atentatul comis cu ajutorul unui camion la Nisa, în seara de 14 iulie 2016, unul dintre cele mai grave atacuri teroriste comise în Franţa, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Optzeci şi şase de persoane au murit după ce Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de origine tunisiană, a intrat în viteză cu un camion în mulţimea adunată pe faleza din Nisa pentru a asista la focul de artificii organizat cu ocazia Zilei naţionale a Franţei.


Citește și: Un militar american pregătea un atac împotriva propriei unități

Ulterior, Lahouaiej Bouhlel a fost împuşcat mortal de doi ofiţeri de poliţie care urmăriseră camionul în timpul acţiunii sale ucigaşe.

Parchetul naţional antiterorist a declarat că a solicitat ca patru suspecţi să compară în faţa judecătorilor pentru conspiraţie teroristă. Unul dintre cei patru este acuzat şi de infracţiuni cu arme de foc în legătură cu planificarea unui act terorist.

Alţi cinci bărbaţi sunt acuzaţi de complot în scop infracţional, întrucât Parchetul a considerat că ei nu cunoşteau intenţiile teroriste ale lui Mohamed Lahouaieh Bouhlel.

Patru dintre cei nouă suspecţi se află în arest, alţi patru au fost eliberaţi pe cauţiune, iar pe numele ultimului a fost emis un mandat de arestare.

Atacul terorist de la Nisa a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, dar deşi anchetatorii au ajuns la concluzia că Lahouaiej Bouhlel avea opinii extremiste, ei nu au stabilit în mod ferm vreo legătură cu organizaţia jihadistă.

Citește și: Cartea care ‘cutremură’ Casa Albă a fost pusă pe rafturile librăriilor

Atentatul a survenit la opt luni după ce extremişti ai Statului Islamic au ucis 130 de persoane într-o serie de atacuri cu bombe şi arme la în apropierea arenei Stade de France, în teatrul Bataclan şi la mai multe cafenele şi terase din centrul Parisului.

În 2015 şi 2016, peste 230 de persoane şi-au pierdut viaţa în atacuri teroriste comise în Franţa, majoritatea revendicate de gruparea Stat Islamic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

VIDEO – Biden, din nou viral pe Internet. Uită numele lui Lloyd Austin pe care îl numește ‘omul de culoare’

VIDEO - Biden, din nou viral pe Internet. Uită numele lui Lloyd Austin pe care îl numește 'omul de culoare' Clipul în care Joe Biden...

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: ‘Vrea să exorcizeze PE’

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: 'Vrea să exorcizeze PE' Jurnaliștii din Europa sunt șocați de comportamentul din Parlamentul European al eurodeputatei Diana...

Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura

Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura Fostul preşedinte democrat al SUA din perioada 2009-2017, Barack Obama, a afirmat în cercul său apropiat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.