X

Procurorii francezi vor judecarea lui Marine Le Pen pentru difuzarea de imagini violente

Parchetul din Nanterre (lângă Paris) a cerut ca Marine Le Pen, preşedinta partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional), să compară în faţa tribunalului pentru că a difuzat pe Twitter, în 2015, fotografii cu execuţii comise de Statul Islamic, au indicat vineri surse concordante citate de AFP, potrivit agerpres.

În urmă cu un an, Marine Pe Pen a fost inculpată pentru “difuzarea unui mesaj violent susceptibil să fie văzut de un minor”.

Citeşte şi: Mexicul aprobă crearea unei Gărzi Naţionale împotriva narcotraficanţilor

La 16 decembrie 2015, la câteva săptămâni după sângeroasele atentate din noiembrie, cele mai brutale comise vreodată în Franţa, Marine Le Pen a transmis pe reţeaua socială trei fotografii cu execuţii marca SI. Ea a dorit să-i răspundă prin acest mesaj jurnalistului vedetă Jean Jacques Bourdin, pe care l-a acuzat că a făcut o paralelă între SI şi Frontul Naţional.

Imaginile respective, pe care le-a postat alături de precizarea “Acesta este Statul Islamic”, arătau un soldat sirian zdrobit de viu sub şenilele unui tanc, un pilot iordanian ars de viu într-o cuşcă şi pe ziaristul american James Foley, decapitat, cu capul aşezat pe spate.

Citeşte şi: Mexicul aprobă crearea unei Gărzi Naţionale împotriva narcotraficanţilor

Parchetul a solicitat de asemenea un proces pentru deputatul RN Gilbert Collard, şi el inculpat pentru difuzarea de imagini violente, au menţionat sursele.

Tags: Adunarea NaţionalăfrantaJames FoleyJean-Jacques BourdinMarine Le PenNanterrestat islamic
Categorii: Diaspora