Procurorii germani au încetat ancheta penală privind focarul de COVID-19 din 2020 de la abatorul Tönnies

Publicat:

Cel mai mare abator din Germania, Tönnies, a fost exonerat de suspiciunile legate de izbucnirea unui focar masiv de COVID-19 în primăvara lui 2020, după ce procurorii au încetat ancheta faţă de conducerea companiei, transmite vineri DPA, potrivit agerpres.  

O purtătoare de cuvânt a parchetului din Bielefeld (nord-vest), Claudia Bosse, a confirmat vineri decizia pentru agenţia germană, menţionând că, după doi ani de investigaţii, procurorii nu au găsit indicii suficiente de neglijenţă.


Citește și: Japonia ar putea achiziţiona rachete de croazieră americane Tomahawk

Autorităţile au primit mai multe plângeri în primăvara lui 2020, când în jur de 1.400 de muncitori de la Tönnies, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, în timpul unui focar masiv la începutul pandemiei. La acea vreme nu a fost clar cum s-a transmis virusul.

Compania a fost acuzată de vătămare corporală din neglijenţă şi de încălcarea legii germane privind protecţia faţă de epidemii. Poliţia şi parchetul au deschis, ca urmare, o anchetă ce a sfârşit prin a viza echipa managerială condusă de Clemens Tönnies.

‘Încetarea procedurilor penale de către biroul procurorului public din Bielefeld confirmă încă o dată că nici compania, nici antreprenorul Clemens Tönnies nu pot fi acuzaţi de vină intenţionată sau din neglijenţă pentru focarul de COVID-19 din 2020’, a transmis compania.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă

Purtătorul de cuvânt Fabian Reinkemeier a făcut referire la câteva decizii anterioare ale unor tribunale administrative locale, potrivit cărora compania nu acţionat cu neglijenţă.

Focarul izbucnit la abatorul Tönnies a dus la impunerea primelor restricţii la nivel regional în Germania de combatere a epidemiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.