X

Procurorii germani spun când vor decide soarta lui Carles Puigdemont

O decizie privind extrădarea în Spania a liderului catalan aflat în exil Carles Puigdemont este puţin probabilă în această săptămână, a declarat o purtătoare de cuvânt a procurorilor din nordul Germaniei, la o zi după ce liderul separatist a fost reţinut de autorităţile germane, relatează dpa, potrivit agerpres.

Afirmând că vineri este sărbătoare în Germania şi că o mare parte din ţară se pregăteşte pentru ziua de Paşte de duminică, ea a afirmat că o decizie finală este puţin probabilă în această săptămână.

Citeşte şi: Preşedintele Academiei Americane de Film NEAGĂ acuzaţiile de hărţuire sexuală

Oficialul german a adăugat că există un termen de 60 de zile pentru ca un deţinut să primească o detenţie cu privire la extrădare, dar a adăugat că aceasta este mai mult o recomandare decât o solicitare.

Mai înainte, avocaţii lui Carles Puigdemont au afirmat că preconizează pentru acesta o detenţie prelungită în Germania, după ce liderul catalan a fost arestat în baza unui mandat european, emis pe fondul acuzaţiilor de rebeliune şi secesiune în Spania.

Citeşte şi: Evreii din Marea Britanie îl acuză pe Jeremy Corbyn că ‘ţine partea’ antisemiţilor

Justiţia spaniolă a decis cu două zile înainte să reactiveze ori să lanseze un mandat european de arestare pentru “rebeliune” vizându-i pe Carles Puigdemont şi alţi 12 lideri separatişti catalani pentru rolul lor în tentativa ratată de secesiune a Cataloniei, în toamna anului trecut. Ei riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare.

Avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a precizat pe Twitter că acesta a fost reţinut în drum spre Belgia, după o vizită în Finlanda.

Tags: Carles PuigdemontcataloniaextradaregermaniaJaume Alonso-Cuevillasspania
Categorii: Diaspora