X

Procurorii ucraineni anchetează posibile crime de război în teritoriile eliberate

Numărul zonelor pe care anchetatorii le examinează pentru a găsi dovezi ale crimelor de război continuă să crească, pe măsură ce Ucraina recucerește teritoriile ocupate în ultimele luni de ruși , informează mediafax.

Procurorii au declarat că au găsit șase cadavre cu urme de tortură în satele recent recucerite din regiunea Harkov.

Citește și : Von der Leyen îi sfătuieşte pe eurodeputaţii nemulţumiţi de creşterea preţului la energie să-şi trimită facturile la Moscova

Sky News a relatat luni de la Zaliznyche despre modul în care retragerea Rusiei a permis echipelor de poliție ucrainene să se deplaseze în zonele recent eliberate pentru a investiga un număr mare de suspiciuni de crime de război comise de trupele rusești.

Șeful biroului procurorului din Harkov, Oleksandr Filchakov, a declarat că au fost găsite cadavre și în Hrakove, un sat situat la aproximativ 60 km sud-est de Harkov.

El a spus că anchetatorii au auzit, de asemenea, despre locuitori uciși și îngropați de trupele rusești într-un alt oraș recucerit, Balakliia.

Aceasta urmează acuzațiilor de crime de război în orașele și satele din apropierea Kievului, cum ar fi Bucea, care a fost catalogat drept genocid de către președintele Zelenski.

Citește și : Comisia Europeană va propune mai multă flexibilitate în reducerea datoriei

„Avem o imagine teribilă a ceea ce au făcut ocupanții… Orașe precum Balakliia, Izyum stau în același rând cu Bucea, Borodyanka, Irpin”, a declarat procurorul general Andriy Kostin.

Până în prezent, nu există dovezi de atrocități de amploarea celor care au fost constatate la Bucea.

Tags: BalakliiacadavreharkovOleksandr FilchakovucrainaZaliznyche
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina