Procurorii ucraineni anchetează presupusa confiscare de către forţele ruse a cinci nave cu grâu în portul Berdiansk

Publicat:

Procurorii ucraineni au declanşat o investigaţie privind presupusa confiscare de către forţele ruse a cinci nave care transportau grâu ucrainean în portul Berdiansk, a anunţat biroul procurorului general luni, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Dosarul penal este gestionat de procurorii din regiunea sudică Zaporojie, a anunţat sursa citată. Rusia nu a avut nicio reacţie până în prezent la comunicatul biroului procurorului general.


Citește și : Israelul încearcă să aducă pacea în Ucraina: ‘Mai e un drum lung de parcurs’

Cinci nave încărcate cu grâu au ‘dispărut’ zilele trecute din portul Berdiansk, oraş ucrainean la Marea Azov, a scris publicaţia Ukrainska Pravda, citată luni de dpa.

Ultima oară acestea au fost văzute când erau mutate de remorchere ruseşti şi duse într-un loc necunoscut. Această informaţie nu a putut fi verificată din surse independente, notează dpa.

Citește și : Cum se vede din Israel radiografia conflictului prin interpuşi cu Iranul şi resuscitarea acordului nuclear

Şeful administraţiei regionale Zaporojie, Oleksandr Staruh, a confirmat dispariţia navelor ucrainene cu grâu. Conform documentelor vamale, la bordul acestor nave se aflau câteva zeci de tone de cereale, spune el.

Berdiansk a căzut în mâinile forţelor ruse după aproape două săptămâni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, acesta fiind situat în apropiere de oraşul-port Mariupol, aflat sub asediu de mai mult timp.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin 11 răniţi în Ucraina, în urma unui bombardament intensiv rus în Zaporojie

Cel puţin 11 răniţi în Ucraina, în urma unui bombardament intensiv rus în Zaporojie Cel puţin 11 persoane au fost rînite duminică într-o serie de...

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Rusia anunţă doborârea a 125 de drone ucrainene

Rusia anunţă doborârea a 125 de drone ucrainene Apărarea aeriană rusă a doborât 125 de drone ucrainene, a anunţat duminică Ministerul Apărării de la Moscova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.