X

Procurorii ucraineni anchetează presupusa confiscare de către forţele ruse a cinci nave cu grâu în portul Berdiansk

Procurorii ucraineni au declanşat o investigaţie privind presupusa confiscare de către forţele ruse a cinci nave care transportau grâu ucrainean în portul Berdiansk, a anunţat biroul procurorului general luni, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Dosarul penal este gestionat de procurorii din regiunea sudică Zaporojie, a anunţat sursa citată. Rusia nu a avut nicio reacţie până în prezent la comunicatul biroului procurorului general.

Citește și : Israelul încearcă să aducă pacea în Ucraina: ‘Mai e un drum lung de parcurs’

Cinci nave încărcate cu grâu au ‘dispărut’ zilele trecute din portul Berdiansk, oraş ucrainean la Marea Azov, a scris publicaţia Ukrainska Pravda, citată luni de dpa.

Ultima oară acestea au fost văzute când erau mutate de remorchere ruseşti şi duse într-un loc necunoscut. Această informaţie nu a putut fi verificată din surse independente, notează dpa.

Citește și : Cum se vede din Israel radiografia conflictului prin interpuşi cu Iranul şi resuscitarea acordului nuclear

Şeful administraţiei regionale Zaporojie, Oleksandr Staruh, a confirmat dispariţia navelor ucrainene cu grâu. Conform documentelor vamale, la bordul acestor nave se aflau câteva zeci de tone de cereale, spune el.

Berdiansk a căzut în mâinile forţelor ruse după aproape două săptămâni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, acesta fiind situat în apropiere de oraşul-port Mariupol, aflat sub asediu de mai mult timp.

Tags: Berdianskmarea azovrusiaZaporojie
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina