X

Procurorii vor contesta sentința de achitare a magistratului acuzat de fals în declarații

Procurorii vor contesta sentința de achitare a magistratului acuzat de fals în declarații

La 05 august 2024, Judecătoria Hîncești, sediul central, a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui judecător, învinuit de săvârșirea infracțiunii de fals în declarații (art. 352/1 alin.(2) din Codul penal).

Urmărirea penală a fost inițiată în septembrie 2022, de către Procurorul General, exercitarea urmăririi penale fiind atribuită Procuraturii Anticorupție, potrivit omniapres.md.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Conform investigațiilor, inculpatul, exercitând funcția de judecător și având obligația declarării averii sale și a familiei, în perioada anilor 2018-2021, intenționat a indicat în declarațiile sale de avere și interese personale date eronate, cu privire la veniturile soției de aproximativ 900 000 lei.

În rezultatul analizei probatoriului administrat, la 05 august 2024, instanța a decis că fapta magistratului nu întrunește elementele infracțiunii de fals în declarații, achitându-l.

Sentința va fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Tags: achitarejudecatorprocuror
Justiţie