Procurorul din procesul fostului premier francez Edouard Balladur cere o sentinţă de un an cu suspendare

Publicat:

Procurorul din procesul fostului premier francez Edouard Balladur privind acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei electorale a cerut marţi o sentinţă de un an cu suspendare şi o amendă de 50.000 de euro, relatează dpa, scrie agerpres.  

Balladur, care este în vârstă de 91 de ani, a fost prim-ministru între 1993 şi 1995. El este judecat la Tribunalul Republicii, o instanţă specială dedicată culpelor ministeriale. El a infirmat că s-ar face vinovat de acuzaţiile care i se aduc.


Citește și : Cancerul de sân este cel mai răspândit tip de cancer în lume (OMS)

Pentru fostul ministru al apărării Francois Leotard, care a fost şi el acuzat, procurorul a cerut o sentinţă cu suspendare de doi ani şi o amendă de 100.000 de euro.

Balladur “trebuia să fi ştiut despre originea infracţională a fondurilor”, a declarat în faţa instanţei procurorul Francois Molins.

Nici Balladur şi nici Leotard nu s-au prezentat la termen.

Cazul se referă la acordurile de vânzare de armament cu Pakistanul şi Arabia Saudită din anii 1990, ale căror încasări ar fi fost folosite parţial pentru a finanţa candidatura lipsită de succes în alegerile prezidenţiale a lui Balladur din 1995.

Citește și : Procesul lui Aleksei Navalnîi într-un dosar în care CEDO a condamnat deja Rusia

Trei submarine au fost vândute Pakistanului, o vânzare care a fost legală la momentul respectiv şi care a presupus comisioane substanţiale, care au declanşat suspiciuni că o parte din bani a ajuns ilegal în campania lui Balladur.

Franţa investighează dosarul cunoscut sub denumirea de afacerea Karachi de mulţi ani, notează dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.