X

Procurorul general al Israelului îi atrage atenţia lui Netanyahu că implicarea acestuia în reforma justiţiei este ilegală

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a încălcat legea atunci când a declarat că se va implica personal în planul de reformă a justiţiei, a afirmat vineri procurorul general Gali Baharav-Miara, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Confruntat cu intensificarea protestelor împotriva modificărilor propuse de guvern, Netanyahu a afirmat joi că lasă deoparte toate celelalte considerente şi va face ‘tot ceea ce este nevoie’ pentru a se ajunge la o soluţie.

Citeşte şi: SUA nu exclud, pe termen lung, negocieri privind graniţele Ucrainei – Black News

Netanyahu a mai spus că avea mâinile legate, dar că noua lege adoptată joi, care limitează situaţiile în care un prim-ministru poate fi demis, îi oferă mai mult spaţiu de manevră.

Totuşi, într-o scrisoare pe care i-a adresat-o lui Netanyahu, procurorul general nu a fost de acord cu acest punct de vedere.

Citeşte şi: Von der Leyen organizează o conferinţă în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia – Black News

‘Situaţia legală este clară: trebuie să vă abţineţi de la orice implicare în iniţative de modificare a justiţiei, inclusiv în ce priveşte alcătuirea comisiei de numire a judecătorilor, întrucât o astfel de activitate constituie un conflict de interese’, a atras atenţia procurorul general.

‘Declaraţia dumneavoastră din seara trecută şi orice acţiune întreprindeţi cu încălcarea acestor norme este ilegală şi viciată de un conflict de interese’, a adăugat Baharav-Miara.

Tags: Benjamin NetanyahuGali Baharav-Miaraisrael
Categorii: Sinteze