Procurorul general al Peru anchetează decesele din timpul protestelor

Publicat:

Procurorul general al Peru a lansat 11 anchete pentru a-i identifica pe responsabilii mai multor decese ale civililor, din timpul unora dintre cele mai violente proteste sociale din ultimii ani, a anunțat vineri biroul său, în timp ce unii dintre cei membrii cabinetului președintelui au demisionat , informează mediafax.

Destituirea fostului președinte de stânga Pedro Castillo luna trecută a declanșat tulburările, care au provocat moartea a cel puțin 41 de civili și a unui ofițer de poliție, potrivit Reuters.


Citește și : TORNADĂ ucigaşă în Alabama (VIDEO)! Cel puţin şase oameni au murit

Biroul procurorului general Patricia Benavides a anunțat că investigațiile s-au concentrat asupra ciocnirilor violente dintre demonstranți și forțele de securitate în regiunile sudice puternic populate de indigeni Puno, Cusco, Arequipa, Apurimac și Ucayali, precum și în capitala Lima.

Săptămâna aceasta, Benavides a deschis o anchetă preliminară de „genocid” împotriva președintelui Dina Boluarte și a mai multor miniștri.

Boluarte, fosta vicepreședintă a lui Castillo, a preluat funcția după ce legislatorii au votat pentru demiterea predecesorului său, care a încercat să dizolve Congresul și să guverneze prin decret la 7 decembrie.

Vineri, ministrul de interne, ministrul muncii și ministrul femeilor din țară au demisionat, a declarat Boluarte. Ea l-a numit ministru de interne pe Vicente Romero, un general de poliție națională în retragere.

Citește și : Aleşii americani cer EXPULZAREA lui Bolsonaro

Biroul lui Benavides a declarat că 355 de civili și 176 de ofițeri de poliție au fost răniți, iar 329 de cetățeni au fost arestați, toți având legătură cu protestele de stradă antiguvernamentale de la înlăturarea lui Castillo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministerul Agriculturii organizează sesiuni de informare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an

Ministerul Agriculturii organizează sesiuni de informare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală...

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația Premierul Dorin Recean a venit cu un anunț...

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA)

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA) Jucătoarea română de tenis Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.