Procurorul general al SUA, acuzat că a minţit în faţa Congresului

Publicat:

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, l-a acuzat pe procurorul general William Barr că a minţit în faţa Congresului, scrie BBC, scrie News.ro .

Comentariile sale vin la o zi după mărturia lui Barr în faţa unui comitet al Senatului privind raportul procurorului special Robert Mueller despre amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.


Citește și : Moscova i-a cerut lui Maduro să nu părăsească Venezuela (Lavrov)

Barr a fost chestionat cu privire la decizia sa de a-l considera nevinovat pe preşedintele Donald Trump privind acuzaţiile de obstrucţionare a justiţiei.

Barr a refuzat să depună mărturie şi în faţa comitetului judiciar al Camerei Reprezentanţilor.

„A minţit Congresul. Şi dacă oricine altcineva ar fi făcut acest lucru, ar fi considerat o infracţiune. Nimeni nu este mai presus de lege”, a adăugat Pelosi.

Acuzaţiile lui Pelosi fac referire la faptul că Barr a afirmat că nu era la curent cu plângerile procurorului Mueller cu privire la felul în care el a prezentat raportul său. Mueller i-a transmis o scrisoare lui Barr în care se plângea de lipsa unui context.

„Nu a fost vorba de probleme tehnice. Procurorul general al SUA nu a spus adevărul Congresului Statelor Unite. Aceasta este o infracţiune”, a declarat Pelosi.

„Atacul fără nicio bază la adresa procurorului general este necugetat, iresponsabil şi fals”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Justiţie, Kerri Kupec.

Citește și : Viktor Orban va fi primit de Donald Trump, la Washington

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.