X

Procurorul general Munteanu invocă că investigarea fraudei bancare frânează din cauza Vetting-ului

Procurorul general Munteanu invocă că investigarea fraudei bancare frânează din cauza Vetting-ului

Procesul de verificare a integrității procurorilor moldoveni afectează direct investigarea furtului miliardului. Declarația a fost făcută de nimeni altul decât procurorul general, Ion Munteanu, în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Citește și: Ar fi exploatat sexual o copilă de 12 ani. Individul a fost încătușat

Potrivit lui Munteanu, procurorul care cunoștea cel mai bine dosarul cu pricina, care este unul deosebit de voluminos, a demisionat pe motiv că a refuzat să fie supusă verificărilor de integritate.

„Dacă vorbim de cauze penale concrete în urma vettingului, 10 procurori au plecat din sistem, 25% din procurori, nu toți erau activi în Procuratura Anticorupție. Direct este afectată una din cele mai complicate cauze penale, este vorba de frauda bancară. Procurorul care cunoștea cel mai bine cazul – a plecat în demisie. Doamna a decis să nu participe la acest proces de vetting”, a declarat Ion Munteanu.

Precizăm că Furtul Miliardului sau Frauda Bancară este numele dat unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Tags: fraudă bancarăfurtul miliarduluiIon MunteanuProcuratura Generală
Știrile zilei