Prodan, criticat de edilul Capitalei: Există foarte multe întrebări la oamenii cu adevărat de cultură

Publicat:

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că lucrările de amenajare a covorului cu simbolul pomul vieții de pe strada pietonală „Eugen Doga” sunt ilegale. Potrivit ministrului, Primăria și Pretura Râșcani nu au respectat prevederile legale atunci când au modificat aspectul străzii pietonale instalând clape de pian și covorul cu simbolul pomul vieții.

În replică, primarul de Chișinău, Ion Ceban, a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” că ministrul culturii pare tot mai conectat la domeniul business decât cel al culturii.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

„Ultima perioadă tot ce aud despre domnul ministru este că dumnealui este mai puțin conectat la domeniul culturii și mai mult la domeniul businessului. Asta o spun oamenii de cultură, cineaștii, cei care nemijlocit au lucrat la Filarmonică. Avem un ministru de doi ani de zile care a stat și a încălzit scaunul și și-a rezolvat niște probleme financiare din câte am auzit. Nu pot să afirm sau să infirm, că nu stau pe bugetele ministerului, dar știu că există foarte multe întrebări la oamenii cu adevărat de cultură din R. Moldova din toate uniunile de creație”, a spus Ion Ceban.

Ion Ceban a declarat că pe subiectul legalității ar trebui să se expună juriștii, iar pe subiectul estetic să se expună specialiștii în domeniu.

„Din 82.000 de lei s-a făcut publicitate mai mult la pomul vieții decât de cele sute de mii de euro care au ajuns la companii care să promoveze acest brand. În instanță finală ziceam că ne ducem să scoatem pavajul de acolo și misiunea este împlinită. Nu știu dacă cineva cu 4.000 de euro ar putea face publicitate mai multă la pomul vieții. De câte ori au fost filmați și fotografiați copiii în pomul vieții la evenimente publice privite de sute de mii de oamen? E rău acest lucru? Eu cred că este bun”, a mai adăugat edilul.

În acest context, Ion Ceban l-a sfătuit pe ministru să caute de cultură, să vadă ce se întâmplă cu Filarmonica și cu monumentele de arhitectură din Chișinău.

Pe 5 iulie, primarul Capitalei, Ion Ceban, a inaugurat pavajul amenajat pe strada pietonală, care prezintă brandul R. Moldova – „Pomul Vieții”.

La scurt timp, pe rețelele sociale au apărut mai multe reacții, sugestii de îmbunătățire a proiectului și meme-uri.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Ulterior, Primăria municipiului Chișinău a venit cu o replică în adresa celor care au criticat pavajul.

La două luni după ce a fost inaugurat pavajul, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că Primăria municipiului Chișinău și Pretura Râșcani nu au respectat prevederile legale atunci când au modificat aspectul străzii pietonale Eugen Doga, instalând clape de pian și covorul cu simbolul „Pomul Vieții”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.