Producători de ceai britanici, ACUZAŢI de abuzuri sexuale ale unor responsabili ai săi din Kenya

Publicat:

Producători de ceai britanici, printre care şi celebra marcă Lipton, au fost acuzaţi luni de abuzuri sexuale comise asupra a peste 70 de angajate de responsabili din plantaţii din Kenya, relevă o anchetă a BBC, preluată de AFP, potrivit agerpres.

“Peste 70 de femei din plantaţii de ceai kenyene deţinute timp de ani de două companii britanice au povestit pentru BBC că au fost abuzate sexual de superiorii lor”, a transmis postul britanic de televiziune pe site-ul său.


Citeşte şi: Vizită SURPRIZĂ a lui Biden la Kiev – VIDEO – Black News

Plantaţiile respective aparţin companiilor Lipton Teas and Infusion, care a fost până recent o filială a gigantului britanic agroalimentar şi de produse de igienă Unilever, şi James Finlay, filială a conglomeratului Swire.

Conform mărturiilor obţinute de BBC, mai multe victime au afirmat că nu au avut altă opţiune decât să cedeze cerinţelor sexuale ale şefilor pentru a obţine sau a-şi păstra locul de muncă. Una dintre ele a spus că a fost infectată cu HIV.

O jurnalistă a postului de televiziune, care s-a dat o potenţială angajată în două exploatări care aparţin celor două companii, a fost supusă ea însăşi unor presiuni să accepte relaţii sexuale în schimbul unui loc de muncă.

Unilever, care şi-a vândut operaţiunile din Kenya în timp ce se desfăşura ancheta, s-a declarat “profund şocată şi întristată” de acuzaţii, conform unor afirmaţii transmise de BBC.

Noul proprietar, Lipton Teas and Infusions, dă asigurări că “i-a suspendat imediat pe cei doi manageri” acuzaţi în reportaj şi a dispus o “anchetă completă şi independentă”, conform sursei citate.

James Finlay a dat la rândul său asigurări pentru postul de televiziune că l-a suspendat şi l-a denunţat la poliţie pe unul dintre responsabilii săi şi a deschis o anchetă pentru a stabili dacă operaţiunile sale din Kenya au o “problemă endemică de violenţă sexuală”.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei spune că ruşii au suferit pierderi ‘extraordinar de semnificative’ – Black News

Cele două companii vizate nu au răspuns încă unei solicitări a AFP de a comenta informaţiile.

Unilever a concretizat în iulie vânzarea, pentru 4,5 miliarde de euro, a diviziei sale de ceaiuri, care cuprinde 34 de mărci, printre care Tazo şi Pukka, către fondul CVC Capital Partners.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.