Producătorii de zahăr din Germania au permisiunea de a coopera în cazul unei întreruperi în aprovizionarea cu gaze

Publicat:

Autoritatea pentru reglementarea concurenţei din Germania a anunţat marţi că a decis să permită producătorilor locali de zahăr să coopereze, în eventualitatea unei întreruperi în aprovizionarea cu gaze, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

În situaţia în care unul dintre cei patru producători de zahăr din Germania (Nordzucker, Südzucker, Pfeifer& Langen şi Cosun Beet) dispune de capacităţi de producţie neutilizate, în fabrici care funcţionează pe bază de cărbune sau păcură, acesta va putea pune la dispoziţia concurenţilor respectivele capacităţi, în situaţia în care livrările de gaze vor fi oprite la iarnă.


Citește și :  Liz Truss este oficial noul premier al Regatului Unit – VIDEO

“Un element central în analiza noastră a fost faptul că aceasta este o cooperare cu caracter punctual, pentru o perioadă limitată de timp, în cazul unei situaţii de criză în aprovizionarea cu gaze”, a precizat preşedintele Autorităţii pentru reglementarea concurenţei din Germania, Andreas Mundt.

Cooperarea are drept obiectiv evitarea situaţiei în care o mare parte din recolta de sfeclă de zahăr se va altera, deoarece capacităţile de procesare din fabricile care funcţionează pe bază de gaze vor fi oprite, a adăugat Andreas Mundt.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea pentru reglementarea concurenţei, cele 18 fabrici de zahăr din Germania funcţionează în principal cu gaze naturale. Companiile au făcut eforturi pentru a-şi modifica fabricile, astfel încât să funcţioneze şi cu alte tipuri de combustibili,k precum păcură sau cărbune. Cu toate acestea, la unele fabrici această conversie nu este posibil într-un interval scurt de timp.

Citește și :  Putin s-a dus la exerciţiile militare din Extremul Orient rus, la care participă şi China

Scutirea acordată de Autoritatea pentru reglementarea concurenţei este valabilă numai până în luna iunie 2023.

Vineri, grupul rus Gazprom a anunţat că gazoductul Nord Stream 1, care transportă gaze naturale ruseşti spre Germania, va rămâne închis pentru o perioadă nedeterminată, ceea ce sporeşte presiunile la adresa Germaniei să se pregătească pentru o posibilă criză energetică la iarnă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean ‘şi-a dat în petec’ în Italia

Un moldovean 'şi-a dat în petec' în Italia Un moldovean în vârstă de 35 de ani a fost arestat la Roma, Italia şi este acuzat...

Alegătorii de peste hotare mai au doar 10 zile pentru a se înregistra la CEC

Alegătorii de peste hotare mai au doar 10 zile pentru a se înregistra la CEC Comisia Electorală Centrală reamintește alegătorilor din afara țării că în...

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia Cei doi moldoveni care acum un an au ucis în bătaie un...

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă Erik Zorzi, un șofer de camion originar din Italia, provincia Padova, în vârstă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.