Producătorul belgian de dulciuri Godiva vrea să deschidă 2.000 de cafenele pentru a-şi majora veniturile

Publicat:

Producătorul belgian de dulciuri Godiva, renumit pentru cutiile sale aurii de bomboane de ciocolată, vrea să deschidă 2.000 de cafenele în următorii şase ani care vor oferi un meniu complet, transmite AP, scrie Agerpres.

Prima cafenea de acest fel a fost inaugurată miercuri în Manhattan şi face parte dintr-un ambiţios plan de creştere demarat de directorul general Annie Young-Scrivner, care a trecut la conducerea Godiva în 2017 după ce a fost director de top la Starbucks. Obiectivul lui Annie Young-Scrivner este să crească veniturile Godiva de cinci ori până în 2025.


Citește și : Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a decedat după ce s-a împuşcat în cap

Compania Godiva, deţinută de grupul turc Turkish Yildiz Holding AS, nu dă publicităţii cifrele privind profitul şi vânzările sale dar, potrivit informaţiilor apărute în presă, în 2017 Godiva a avut o cifră de afaceri de aproximativ un miliard de dolari. În următorii cinci ani compania se aşteaptă ca 40% din vânzările totale să fie asigurate de cafenele iar o treime din cafenelele Godiva vor fi amplasate în SUA.

În prezent, Godiva are aproximativ 800 de magazine în 105 ţări însă vânzările sunt limitate la produse precum cutii de ciocolată şi îngheţată. Compania vrea să fie mai mult decât o alegere pentru un cadou de Sfântul Valentin sau sărbători.

“Avem o poziţie puternică pe segmentul cadourilor dar vrem să ne extindem spre consumul de zi cu zi”, spune Annie Young-Scrivner.

O parte din magazinele tradiţionale Godiva vor fi convertite în cafenele, însă compania se uită dincolo de centre comerciale şi va avea magazine de sine stătătoare şi unităţi de desfacere la aeroporturi. Annie Young-Scrivner crede că în pofida proliferării lanţurilor de cafenele, Godiva va avea succes pentru că moştenirea sa datează din 1926 şi de asemenea oferă produse de calitate.

Citește și : Justiţia franceză ordonă trimiterea în instanţă a unchiului preşedintelui sirian Bashar al-Assad pentru spălare de bani

Thierry Muret, ciocolatier şef la Godiva, spune că a testat timp de un an alimente şi băuturi pentru noul meniu în ideea de a pune la punct un nou meniu. De asemenea, Muret spune că a încercat să facă un echilibru între cererile consumatorilor pentru alimente proaspete care nu durează prea mult pentru a fi pregătite.

“Toată lumea se grăbeşte. Nimeni nu mai are timp. Respectăm acest lucru dar vrem să oferim bunătăţi belgiene pentru toată lumea”, a spus Thierry Muret.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.