Producătorul german de armament Rheinmetall confirmă construcţia unei fabrici de muniţii în Ucraina

Publicat:

Producătorul german de armament Rheinmetall confirmă construcţia unei fabrici de muniţii în Ucraina

Producătorul german de armament Rheinmetall a confirmat miercuri că va construi o fabrică de muniţii în Ucraina, în urma unei comenzi primite din partea guvernului de la Kiev, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Proiectul a fost anunţat iniţial în februarie şi va avea o valoare de sute de milioane de euro. Producţia de muniţii va începe în această fabrică în aproximativ doi ani. Vor fi produse acolo în special obuze de calibrul 155 mm, cele mai solicitate în războiul aflat în desfăşurare între Ucraina şi Rusia şi din care aliaţii occidentali ai Ucrainei nu reuşesc să furnizeze volumele de care armata ucraineană are nevoie în prezent, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Este avută în vedere producerea şi altor tipuri de muniţii la viitoarea fabrică Rheinmetall din Ucraina. Producătorul german nu a precizat volumul producţiei de obuze la această fabrică, menţionând doar că va fi un număr anual de obuze cu “şase cifre”.

Fabrica de muniţii va funcţiona ca o societate mixtă pe care Rheinmetall o va înfiinţa împreună cu companie ucraineană din sectorul apărării.

Rheinmetall este cel mai mare producător german din acest sector şi de asemenea unul dintre principalii furnizori de arme şi muniţii cuprinse în ajutorul militar occidental oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Armata germană a plasat luna trecută o comandă record de peste 8,5 miliarde de euro către grupul Rheinmetall pentru achiziţia de muniţii pentru artilerie, în vederea reconstituirii stocurilor proprii diminuate de ajutorul furnizat Kievului.

Pentru a face faţă cererii în creştere, nu doar din partea Germaniei, Rheinmetall şi-a planificat să producă anul viitor până la 700.000 de obuze de artilerie, faţă de 400.000-500.000 anul acesta. Înaintea războiului din Ucraina, această companie fabrica doar aproximativ 70.000 de obuze pe an.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Rheinmetall construieşte în prezent o nouă fabrică de muniţii şi în Germania, dar nu dispune de suficienţi lucrători calificaţi, astfel că lucrători ai companiei germane de echipamente auto Continental, aflată în dificultate, vor fi transferaţi către uzinele grupului Rheinmetall, ale cărui afaceri înfloresc pe fondul creşterii cheltuielilor militare şi războiului din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Statele membre UE au convenit să aloce 4,2 miliarde euro pentru ajutorul pentru Ucraina

Statele membre UE au convenit să aloce 4,2 miliarde euro pentru ajutorul pentru Ucraina Ambasadorii statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi, COREPER)...

Numele Pieţei Europei din Moscova, schimbat în Piaţa Eurasiei

Numele Pieţei Europei din Moscova, schimbat în Piaţa Eurasiei Numele Pieţei Europei din capitala rusă Moscova a fost schimbat miercuri în Piaţa Eurasiei, decizie ce...

Andrei Năstase cere alocații pentru toți copiii țării, nu doar pentru cei ai diplomaților

Andrei Năstase cere alocații pentru toți copiii țării, nu doar pentru cei ai diplomaților Politicianul Andrei Năstase îi cere actualei guvernări să aprobe alocații de...

Peste un milion de apeluri la 112, în prima jumătate a lui 2024

Peste un milion de apeluri la 112, în prima jumătate a lui 2024 Statistica în prima jumătate a anului 2024 realizată de Serviciul Național Unic...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.