X

Producătorul german de armament Rheinmetall profită de reînarmarea ţărilor din NATO

Producătorul german de armament Rheinmetall şi-a fixat obiective financiare mai ambiţioase pe termen mediu, datorită reînarmării în curs în multe ţări membre ale NATO, consemnează miercuri dpa, potrivit agerpres.  

Conform anunţului făcut la un eveniment pentru investitori, la Viena, grupul cu sediul în Duesseldorf speră să realizeze vânzări în valoare de 10-11 miliarde de euro în 2025, iar marja de profit operaţional va creşte la circa 13%.

Citește și: Biden şi Sunak denunţă bombardamentele ‘barbare’ ale Rusiei împotriva civililor în Ucraina

Pentru anul curent, obiectivele sunt o creştere organică a vânzărilor cu circa 15%, de la nivelul de 5,66 miliarde de euro realizat anul trecut, şi o marjă de profit de peste 11%.

În februarie 2021, cu un an înainte de invazia rusă în Ucraina, Rheinmetall anticipa vânzări de circa 8,5 miliarde de euro în 2025, cu profituri de cel puţin 10%.

Războiul din Ucraina a schimbat semnificativ situaţia de securitate în statele NATO. De exemplu, Rheinmetall speră să îşi adjudece o parte importantă din fondul special de 100 de miliarde de euro rezervat pentru ameliorarea echipamentelor armatei germane.

Compania produce tancuri şi alte vehicule militare, precum şi sisteme electronice pentru apărare. Cotaţia acţiunilor Rheinmetall a crescut brusc la izbucnirea conflictului ucrainean.

Citește și: Biden şi Sunak denunţă bombardamentele ‘barbare’ ale Rusiei împotriva civililor în Ucraina

Tags: DuesseldorfmediuNATORheinmetallViena
Categorii: Diaspora