Producătorul rus de arme Kalaşnikov lansează o nouă divizie pentru producţia de drone kamikaze

Publicat:

Producătorul rus de arme Kalaşnikov, fabricantul celei mai utilizate puşti de asalt din lume, a declarat vineri că lansează o nouă divizie pentru producţia de drone kamikaze – una dintre armele cheie folosite în războiul din Ucraina, relatează The Guardian , scrie news.ro.

După ce forţele ucrainene au folosit vehicule aeriene fără pilot (UAV) occidentale – israeliene şi turceşti – cu o eficienţă mortală în primele luni ale războiului, Rusia a început să folosească drone Shahed fabricate în Iran, căutând în acelaşi timp să îşi sporească propria producţie.


Citește și : ATAC armat în Japonia: Patru oameni au fost ucişi!

Uzina Kalaşnikov, cu sediul la Ijevsk, este cel mai mare producător rus de arme automate şi artilerie ghidată.

“Principala sarcină a diviziei este producţia de complexe cu muniţie ghidată. Complexele sunt concepute pentru distrugerea de înaltă precizie a ţintelor terestre inamice individuale şi de grup, la distanţă”, precizează compania într-un comunicat.

Uzina Kalaşnikov, numită după Mihail Kalaşnikov, creatorul puştii de asalt AK-47, va produce, de asemenea, lansatoare, tehnologie de control, cercetare şi dezvoltare.

Liderul de la Kremlin a declarat luna trecută că industria rusă a dronelor ar putea ajunge în curând la o valoare de peste 12 miliarde de dolari, odată ce va fi pus în aplicare un plan de stimulare a producţiei. Vladimir Putin a cerut o creştere a producţiei de drone, iar prim-vicepremierul Andrei Belousov a declarat că până la sfârşitul anului 2026, Rusia ar trebui să fie capabilă să producă 18.000 de drone pe an.

“În 2024, vom fi capabili să creştem de câteva ori numărul de UAV-uri produse pe nişa noastră tradiţională – muniţie ghidată şi drone de recunoaştere”, a declarat vineri preşedintele Kalaşnikov, Alan Luşnikov, dar nu a oferit cifre, potrivit Reuters.

Dronele – care, într-o primă formă, au fost folosite de Statele Unite în fosta Iugoslavie în anii 1990 – au devenit un instrument important pentru armata fiecărei mari puteri, colectând informaţii, dar şi distrugând ţinte.

Citește și : NATO promite o cooperare mai strânsă în regiunea baltică

Ucraina a declarat vineri că Rusia a lansat 31 de drone împotriva sa în timpul nopţii, în timp ce Moscova a raportat că două drone din Ucraina au lovit oraşul Krasnodar din sudul Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.