Producţia mondială de oţel a scăzut cu 8,7% în luna mai

Publicat:

Producţia mondială de oţel a scăzut cu 8,7% în luna mai, până la 148,8 milioane de tone, în condiţiile în care mulţi producători au oprit furnalele din cauza pandemiei de COVID-19, chiar dacă liderul mondial China a produs mai mult oţel, transmite Reuters, scrie agerpres.

Datele publicate luni de Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) arată o imagine contrastantă între producţia de oţel din China, care a beneficiat de eliminarea restricţiilor, şi cea din restul lumii.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 la nivel global (OMS)

Producţia de oţel brut în China, cel mai mare producător dar şi cel mai mare consumator de oţel, a crescut cu 4,2% în ritm anual până la 92,3 milioane de tone în luna mai. În aceeaşi lună însă producţia de oţel a scăzut cu 36,6% în SUA, cu 31,8% în Japonia şi cu 26,8% în Uniunea Europeană.

În cazul Japoniei, al treilea producător mondial de oţel, scăderea din luna mai a fost cel mai mare declin lunar înregistrat după iunie 2009.

Producţia de oţel a Indiei a scăzut şi ea cu 39,1% în ritm anual, iar cea a Coreei de Sud a scăzut cu 14,1%.

Citește și : Israelul se pregăteşte de un nou focar de COVID-19

Anterior, WSA, organizaţie ai cărei membri sunt responsabili pentru 85% din producţia mondială de oţel, a prognozat că în acest an cererea globală de oţel va scădea cu 6,4%, dar va reveni pe creştere anul viitor.

Potrivit datelor Asociaţiei Mondiale a Oţelului, cei mai mari producători mondiali de oţel sunt, în ordine: China, India, Japonia, SUA, Coreea de Sud, Rusia, Germania, Turcia, Brazilia şi Iran.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.