X

Produse din cafea, retrase de pe piață, de teama unei toxine mortale

Produse din cafea, retrase de pe piață, de teama unei toxine mortale

Sute de conserve de cafea fabricate de Snapchill au fost retrase din magazine, din cauza temerilor că ar putea conține o toxină, care poate provoca botulismul, o intoxicație alimentară periculoasă, potrivit adevarul.ro.

Potrivit unui anunț al Food and Drug Administration (FDA), compania cu sediul în Wisconsin (SUA), care produce o varietate de cafea, a emis o retragere voluntară, deoarece procesul său actual de preparare a cafelei ar putea duce la creșterea și producerea toxinei botulinice în conservele cu aciditate scăzută.

Potrivit publicației health.com, alimentele conservate cu aciditate scăzută sunt deosebit de susceptibile de a susține toxina botulinică. FDA a observat că procesul de preparare a alimentelor conservate cu aciditate scăzută pe care îl utilizează societatea nu a fost depus la agenție, așa cum prevăd reglementările.

Cafelele conservate au fost distribuite la nivel național și vândute sub diferite nume de prăjitori și mărci.

„Nu au fost raportate îmbolnăviri și nu avem cunoștință de niciun caz în care produsele companiei să conțină acest agent patogen. Cu toate acestea, efectuăm în mod voluntar această retragere în cooperare cu FDA. Siguranța și satisfacția clienților noștri sunt cele mai mari priorități ale noastre și lucrăm rapid pentru a rezolva problema. Ne cerem sincer scuze pentru orice neplăcere sau îngrijorare pe care această retragere o poate cauza”, a transmis compania.

Ce este botulismul?

Botulismul este o formă rară și gravă de toxiinfecție alimentară, uneori chiar fatală, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Aceasta este cauzată de o toxină produsă de Clostridium botulinum și de bacteriile înrudite. Toxina atacă nervii organismului și provoacă o serie de simptome grave, inclusiv dificultăți de respirație, paralizie musculară și deces.

Tags: de teamaProduse din cafearetrase de pe piațăunei toxine mortale
Sănătate