Profesorii din R.Moldova sunt invitați să se înscrie la Programul național „Investim în profesori”

Profesorii din instituțiile de învățământ din țară sunt invitați să se înscrie la Programul național „Investim în profesori”, ediția 2024. Ministerul Educației și Cercetării a lansat înscrierile în această săptămână, transmite IPN.

Potrivit ministrului Dan Perciun, în acest an abordarea în raport cu programul va fi puțin modificată.

Vă rugăm pe dumneavoastră să vă înscrieți, să vedem pe cine includem, să discutăm cu dumneavoastră ce așteptări aveți de la cursurile de formare și să procurăm exact ceea de ce aveți dumneavoastră nevoie”, a spus ministrul.

De data aceasta în proces vor fi incluși nu doar profesorii, dar și elevii și părinții. El a îndemnat profesorii să se înscrie pe pagina ministerului, iar ulterior, va fi făcut un proces de selecție.

Citește și Dorin Recean răspunde celor care dezinformează: „Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024, ba din contra, l-a crescut”

Sunt locuri pentru circa 4000 de cadre didactice în program, iar Ministerul mizează să acopere până la 100 de instituții de învățământ.

Anul trecut s-au înregistrat 60 de instituții și 3000 de profesori.

Prin Programul național „Investim în profesori” sunt oferite stagii de formare continuă gratuite pentru profesori, care include ore de contact direct cu formatorii, ore de studiu individual și ore de mentorat și consiliere pentru fiecare instituție de învățământ.