X

Prognoza meteo mâine, 23 mai. Se anunță o zi cu vreme caldă

Prognoza meteo mâine, 23 mai. Se anunță o zi cu vreme caldă

Temperaturile urmează să ajungă în următoarele 24 de ore până aproape de 30 de grade, conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) din R. Moldova. Nu se prevăd precipitații, astfel valul de praf saharian, anunțat anterior de meteorologii români, ar putea ajunge și pe teritoriul țării noastre fără să fie observat.

Solicitați de ZdG, reprezentanții SHS au spus că în zilele de 22 și 23 mai, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va aduce o masă de aer plină de praf saharian spre sud-estul Europei, „posibil și pe teritoriul țării noastre”, potrivit zdg.md.

Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

„Astfel, este de așteptat ca atmosfera să devină încărcată cu particule fine de praf în aceste zile. Totuși, din cauza lipsei de precipitații, aceste particule nu vor fi depuse pe suprafețe, ci vor rămâne suspendate în aer”, conform prognozelor.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

În perioada 22-23 mai, temperaturile minime noaptea vor oscila între +10..+15°C. Ziua temperaturile maxime mai adaugă un grad față de ziua precedentă, oscilând între +25..+29°C.

„Vremea continuă să ne răsfețe cu multă căldură. Ploile se lasă încă așteptate pentru agricultură. Vântul va sufla moderat din sud-est”, mai notează Serviciul.

Tags: meteopraf saharianSHS
Meteo