Program de muncă redus pentru muncitorii care asamblează automobile Maserati

Publicat:

Program de muncă redus pentru muncitorii care asamblează automobile Maserati

Sute de muncitori care asamblează automobile Maserati la uzina de la Mirafiori, din apropiere de oraşul Torino din nordul Italiei, vor fi trecuţi pe un program de lucru redus până la finele acestui an, au anunţat miercuri sindicatele, transmite Reuters.

Modificarea programului de lucru va afecta maximum 968 de angajaţi de pe linia de asamblare a modelelor Maserati din cadrul uzinei de la Mirafiori, deţinută de grupul auto Stellantis, iar schimbarea este rezultatul calendarului de tranziţie la noi modele, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

În mod normal, astfel de contracte cu program de lucru redus sunt introduse în Italia atunci când producţia scade şi se traduc printr-o diminuare a salariilor în schimbul unui program de lucru de tip part-time.

Luigi Paone, secretarul general al sindicatului Uilm din Torino, a spus că “situaţia devine şi mai complicată pentru muncitorii din sectorul auto” din oraş.

Stellantis a confirmat planurile care îi vizează pe muncitorii Maserati. Grupul auto a redus deja operaţiunile la uzina de la Mirafiori, începând din luna februarie, din cauza cererii slabe pentru modelul electric Fiat 500.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Grupul Stellantis, al patrulea producător auto mondial, are 14 mărci în portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep şi Fiat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.