Programul ‘Rabla pentru electrocasnice’: Vouchere pentru a înlocui becurile incandescente cu cele LED

Publicat:

Cetățenii care au primit vouchere pentru procurarea becurilor LED sau schimbarea electrocasnicelor, prin programul „Rabla pentru electrocasnice” vor putea beneficia de ele.

Precizările au fost făcute de ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a menționat că stocurile de becuri LED pentru programul „Rabla pentru electrocasnice” vor fi majorate pentru a satisface cererea crescută.


Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Asta după ce în spațiul public au apărut informații că s-au epuizat stocurile de becuri în magazinele autorizate de program.

„Până în prezent, din totalul celor circa 50.000 de vouchere pentru procurarea becurilor LED, au fost valorificate deja 12.000. Între timp companiile devamează becurile LED. Nu s-au așteptat la un asemena val de cereri. Chiar dacă voucherul nu va putea fi valorificat acum, va fi extins termenul și el va putea fi utilizat mai târziu. Toată lumea va beneficia de ele”, a declarat Victor Parlicov.

De menționat că prima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” a început pe 15 noiembrie. Toate cele 50.000 de familii cu venituri foarte mici pot primi vouchere pentru a înlocui becurile incandescente cu cele LED.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul proiectului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de PNUD. Bugetul total este estimat la 5,8 milioane de dolari.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.