X

Programul ‘Rabla pentru electrocasnice’: Vouchere pentru a înlocui becurile incandescente cu cele LED

Cetățenii care au primit vouchere pentru procurarea becurilor LED sau schimbarea electrocasnicelor, prin programul „Rabla pentru electrocasnice” vor putea beneficia de ele.

Precizările au fost făcute de ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a menționat că stocurile de becuri LED pentru programul „Rabla pentru electrocasnice” vor fi majorate pentru a satisface cererea crescută.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Asta după ce în spațiul public au apărut informații că s-au epuizat stocurile de becuri în magazinele autorizate de program.

„Până în prezent, din totalul celor circa 50.000 de vouchere pentru procurarea becurilor LED, au fost valorificate deja 12.000. Între timp companiile devamează becurile LED. Nu s-au așteptat la un asemena val de cereri. Chiar dacă voucherul nu va putea fi valorificat acum, va fi extins termenul și el va putea fi utilizat mai târziu. Toată lumea va beneficia de ele”, a declarat Victor Parlicov.

De menționat că prima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” a început pe 15 noiembrie. Toate cele 50.000 de familii cu venituri foarte mici pot primi vouchere pentru a înlocui becurile incandescente cu cele LED.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul proiectului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de PNUD. Bugetul total este estimat la 5,8 milioane de dolari.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Tags: becurielectrocasniceLEDRablaVictor Parlicov
Categorii: SocialȘtirile zilei