Progresul Marii Britanii în ceea ce privește egalitatea între sexe, amenințat de Brexit

Publicat:

Părăsirea Uniunii Europene amenință ani întregi de progres al Marii Britanii în ceea ce privește egalitatea între sexe, prin tăierea finanțării serviciilor pentru femei sau erodarea drepturilor acestora în câmpul muncii, conform unui raport prezentat de CNN, potrivit mediafax.

Raportul „Insistând pentru progres: drepturile femeilor și egalitatea între sexe în anul 2018” a fost emis luni de Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului (EHRC).


Citește și : Suedia: Risc extrem de noi incendii din cauza caniculei

Raportul critică faptul că amendamentele Actului pentru Egalitate, adoptate în anul 2010 drept lege antidiscriminare, nu sunt incluse în versiunea actuală a legii pentru Brexit. Acest lucru denotă faptul că acestea nu vor mai fi incluse în legislația Marii Britanii după Brexit.

„Prioritatea trebuie să fie siguranța că femeile și fetele de toate vârstele vor avea dreptul la siguranță în viața de zi cu zi. Recomandările noastre au ca scop îmbunătățirea vieții femeilor și protejarea drepturilor lor fundamentale”, a declarat Rebecca Hilsenrath, directorul ECHR.

În eventualitatea în care legea Brexit este adoptată în forma actuală, nu va include amendamentele din Carta Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale, care susține nediscriminarea, drepturile copiilor și drepturile la condiții de muncă egale.

În Marea Britanie, doar 32% dintre oficialii din politică sunt femei, ceea ce plasează țara pe locul 41 la nivel mondial.

Deși rata de angajare a femeilor este în creștere (momentan este de 71%), tot este mai mică decât cea a bărbaților, mai exact 80%. De asemenea, femeile sunt predispuse la salarii mai mici, slujbe nesigure și program part-time.

Importanța presiunilor pe care Uniunea Europeană le-a exercitat asupra Marii Britanii în ceea ce privește adoptarea mai multor legi pentru egalitate între sexe este un subiect larg dezbătut.

Citește și : Israelul respinge oferta Rusiei de a ţine forţele iraniene la cel puţin 100 km de linia de armistiţiu de pe platoul Golan

„Dacă ne uităm în trecut, putem observa că Marea Britanie a fost nevoită să acționeze pe mai multe planuri la îndemnul Uniunii Europene, în special în ceea ce privește drepturile femeilor, de exemplu concediul de maternitate”, a declarat Jill Rubery, profesor al Universității din Manchester.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.